Sektör Temsilcileri Gıda İş Geliştirme Platformu'nda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sektör Temsilcileri Gıda İş Geliştirme Platformu'nda Buluştu

Sektör Temsilcileri Gıda İş Geliştirme Platformu\'nda Buluştu

Mersin Valisi Güzeloğlu: "Gıda ve gıdaya dayalı üretim, dünyanın en stratejik alanlarından biridir"

02.11.2013 15:26

Mersin'de, Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneğince (ASİAD) Gıda İş Geliştirme Platformu düzenlendi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girme yolunda bu tür organizasyonların önemli ve gerekli olduğunu söyledi.

Gıda ve gıdaya dayalı üretimin, dünyanın en stratejik alanlarından biri olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Türkiye, en önemli üretici ülkelerinden biridir. Üretim kalıp ve modeller, hijyenden depolamaya, lezzet analizinden pazarlamaya kadar tüm temel değerler ışığında yeniden şekillendirilmelidir" diye konuştu.

Tüketim talebinin anlamının, üretimi iyi ve orantılı belirlemek olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Ben bize dönüşmeden, güçlerimizi birleştirmeden, aynı hedefe aynı inanç, kararlılık ve azimle yürümediğimiz sürece başarıya ulaşamayız. Ülke, şehir ve bizlerin çalışmaları ancak bu doğrultuda olursa sonuç verir. Bu organizasyonların Mersin için anlamı, kentimizin büyük yürüyüşünde ona ayrıca değer katmasıdır. Mersin büyük değerleri olan ve her alanda büyük olma iddiasını gün geçtikçe geliştiren bir kenttir ancak unutmamalıyız ki büyüklük sadece söylemekle değil, aynı hedef doğrultusunda büyük gayretlerle o hedefe ulaşmaya katkı sunmayı gerektirir."

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral de Mersin'in çok büyük potansiyeli olduğunu ve her geçen gün bu potansiyeli geliştirdiğini ifade ederek, Mersin'i çok önemsediklerini dile getirdi.

ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ise platformda 11 ilden 37 TUSKON üyesi gıda sektör temsilcilerinin bir araya geldiğini belirterek, benzer organizasyonların kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Başkanı Ahmet Coşkun ile MTSO Başkanı Şerafettin Aşut'un konuşmasının ardından Güzeloğlu, beraberinde CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'le açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sektör Temsilcileri Gıda İş Geliştirme Platformu'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement