Şenlik" Havasında Turnuva - Son Dakika
Yerel

Şenlik" Havasında Turnuva

Şenlik" Havasında Turnuva

Gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarıp, topluma yararlı insanlar kazandırmak amacıyla kurulan Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü’nün düzenlediği “Kız Çocuklarını Türk Sporuna Kazandırma Projesi” adı altındaki futbol turnuvası şenlik havasında gerçekleştirildi.

06.05.2015 14:42

Gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarıp, topluma yararlı insanlar kazandırmak amacıyla kurulan Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü'nün düzenlediği "Kız Çocuklarını Türk Sporuna Kazandırma Projesi" adı altındaki futbol turnuvası şenlik havasında gerçekleştirildi.

Seyhan ilçesi, Dağlıoğlu ve Akkapı mahalleleri yakınlarındaki Güney Yıldızı sahasında yapılan turnuvaya yaklaşık 200 genç kız ile yüzlerce kişiden oluşan aileleri katıldı. Şehit İdris Güler Ortaokulu'ndan 9 takımın katıldığı turnuvada şampiyonluğu 8 A Sınıfı öğrencileri elde etti. Şampiyon olan takımı ödül olarak altın verildi.

BAŞLAMA VURUŞUNU KAYMAKAM OKUR YAPTI

Aşırı sıcağa rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirilen turnuvanın başlama vuruşunu Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi yaptı.

Kaymakam Okur, kız çocuklarını spora, ailelerini ise topluma kazandırma açısında düzenlenen böyle bir projeyi hayata geçiren Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulubü yönetimine teşekkür etti.

"GÜNEY MAHALLELERİNDE SPOR YAPMAK ÖNEMLİ"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü anımsatarak, "Kadınların spor yapması toplumumuz açısından çok önemlidir. Özellikle de Adana'nın Güney mahallelerinde bunu yapmaları daha anlamlıdır. Ailelerin de katkı sunması büyük olaydır. Bu turnuvada emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

"SPOR ALANLARINDA SİYASET KONUŞULMAMALI"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise, ibadethanelerde ve spor sahalarında siyaset konuşulmasına karşı olduğunu, bu nedenle burada kız çocuklarının yaptığı spor ve buna ailelerin verdiği destekten bahsedilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, bu nedenle böyle bir sportif etkinliğin oluşmasına katkı sunan Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü Başkanı Engin Kanber ve yöneticilerine teşekkür etti.

"3 BAYAN FUTBOL TAKIMINDAN DAHA ÇOK SPORCU VAR"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de, neslimizin geleceğini yetiştiren kadınların her alanda görev yapması gerektiğini ifade ederken, kadınların hem ülkemiz için hem de aileleri için gurur verici faaliyetlerde bulunacaklarına inandığını kaydetti.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Ali Gülleri ise, Adana'da bayanlardan oluşan futbol oynayan 3 takımın bulunduğunu belirtirken, "Ama görüyorum ki; burada 3 takımımızdan daha fazlasını oluşturan bir futbolcu topluluğunu görüyorum. Genç kızlarımızın sadece futbolda değil, her spor alanına katılmalarını ve başarılı olmalarını istiyorum" dedi.

"CUMHURİYETİMİZİN AYDINLIK GELECEĞİ GENÇLERDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer de, kız çocuklarının spor yapmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğine giden yolda kız ve erkeklerin de aynı eşitlik içerisinde etkinlik yapmasından yanayız. Adana'nın kırsal kesimlerinde böyle bir turnuvanın yapılması da çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

"YAŞAMIN HER ALANINDA KADINLAR OLMALI"

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Adana Milletvekili Adayı Beyhan Günyelli ise, kadınların yaşamın her alanında olması gerektiğini vurgulayarak, o nedenle bugün genç kızlar adına gerçekleşen turnuvada bulunmak için burada olduklarını söyledi. Günyelli, "Bu ülkenin kalkınması için kadın-erkek ayrımı yapılmadan her alanda olduğunu sporda da var olmaları gerekir. Bu nedenle yapılan bu turnuva çok önemlidir" dedi.

"GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLARINDAN KURTARACAĞIZ"

Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü Başkanı Engin Kanber de, kulübü kurmadaki amaçlarının gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtarıp, topluma yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, "Kulüp olarak bir süre önce kurulmamıza karşın böyle önemli bir organizasyona katılan tüm misafirlerimize, yöneticilerimize ve hocamıza, sporculara ve ailelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ FAZLASIYLA YAPACAĞIZ"

Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü Antrenörü ve Güneyin Futbol Elçisi Nevzat Karabulut da, en fazla göç alan bir bölgede erkeklerin futbol oynamasının günah sayıldığı bir yerde yaklaşık 200 genç kızın futbol oynamasının büyük olay olduğunu vurguladı. Karabulut, "Biz kulüp olarak, giderek şiddete yaslanan dünyada insanları sporla bir araya getirip sevgi tohumu eken, çocukların kitap fuarına götüren, kadınlar gününde anneleri çocuklarıyla futbol oynatan ve sevgililer gününde genç futbolcularına çiçek dağıtan bir kulübüz. Bundan sonra gençlerimizin kız-erkek ayrımı yapmadan spor yapmalarını sağlamak için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenlik' Havasında Turnuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement