Ses Antalya Şubesi Üyeleri, Sağlıkta Şiddete "Dur" Eylemi Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Ses Antalya Şubesi Üyeleri, Sağlıkta Şiddete "Dur" Eylemi Gerçekleştirdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla sağlıkta şiddete, şiddeti doğuran ve besleyen sağlık sistemine karşı mücadele için protesto gerçekleştirdi.

17.04.2014 14:36

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla sağlıkta şiddete, şiddeti doğuran ve besleyen sağlık sistemine karşı mücadele için protesto gerçekleştirdi.

Atatürk Devlet Hastanesi B Blok önünde gerçekleştirilen protestoda, grup adına basın açıklaması yapan SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç, sağlık çalışanlarının ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ettiğini söyledi.

Kılınç, Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın aradan 2 yıl geçmesine rağmen unutulmadığını dile getirerek, bu ölümlerin Türkiye'de zaman zaman yaşandığını, sağlık mensuplarına şiddetin önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Dr.Ersin Arslan'ın öldürülmesinden sonra sağlıkta şiddetin önlenmesi için pek çok etkinlik yapıldığını, TBMM'de sağlık çalışanlarına artan şiddet olaylarını araştırmak için komisyon kurulduğunu anlatan Kılınç, bu toplantıların henüz yeterli olmadığını, Türkiye'de her gün yaklaşık 30 şiddet olayı bildirildiğini kaydetti.

Kılınç, eylem ve etkinliklerde sağlık alanında yaşanan şiddete "Dur" demeyi ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade ederk, 17 Nisan'ın dünyada "Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü" ilan edilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Taleplerin yerine getirilmesi için daha etkili eylem ve kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini anlatan Kılınç, "halkımızı daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için verdiğimiz mücadelede yanımızda olmaya, şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, iş kolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ses Antalya Şubesi Üyeleri, Sağlıkta Şiddete 'Dur' Eylemi Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement