Seyhan Belediyesi ve SASA Erdemoğlu Holding, Barış Mahallesi Kreşi'nin Temelini Attı - Son Dakika
Yerel

Seyhan Belediyesi ve SASA Erdemoğlu Holding, Barış Mahallesi Kreşi'nin Temelini Attı

Seyhan Belediyesi ve SASA Erdemoğlu Holding, Barış Mahallesi Kreşi\'nin Temelini Attı

Seyhan Belediyesi ile SASA Erdemoğlu Holding arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Barış Mahallesi Kreşi'nin temeli törenle atıldı. Kreş, 2 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 14 derslik, 1 spor salonu ile 300 öğrenciye hizmet verecek. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, açılışta yaptığı konuşmada, kreşin Adana'ya ve mahalle halkına hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Filistin'deki zulmü kınadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Başkan Akay'ı ve SASA'yı kutladı. SASA Erdemoğlu Holding, Adana'ya yaptığı yatırımların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de devam edeceğini belirtti.

20.10.2023 11:46  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediyesi ile SASA Erdemoğlu Holding ile yapılacak olan Barış Mahallesi Kreşi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, açılışta yaptığı konuşmada "Önümüzdeki günlerde kadınlarımız çok daha rahatlıkla çocuklarını buralarda eğitecekler ve çok daha rahat istihdama katılma fırsatı bulacaklar. Tesisimizin, Adana'ya çocuklarımıza, kadınlarımıza, mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Seyhan Belediyesi ile SASA Erdemoğlu Holding ile yapılacak olan Barış Mahallesi Kreşi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 6 ayda tamamlanması planlanan kreş 2 bin 500 metrekare arsa üzerinde, bin 400 metrekare kapalı alan olarak içerisinde 14 derslik, 1 spor salonu ile 300 öğrenciye hizmet verecek şekilde inşa edilecek.

Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl ve ilçe yöneticileri, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

BAŞKAN AKAY FİLİSTİN'DEKİ ZULMÜ KINADI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Filistin'de yaşananlarla ilgili de "Yapılan katliamı şiddetle kınıyorum" dedi.

ADANA'YA HAYIRLI OLSUN

Sasa Holding'in gerek sağladığı istihdam, gerekse ödediği vergilerden yerel yönetimlere düşen pay açısından hem Adana için hem de Türkiye için çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Akay, SASA'nın Seyhan'a ikinci kreşi yaptırmasının da çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Çocukların eğitiminin ve kadınların istihdama katılımının toplumsal yaşam için önemini vurgulayan Başkan Akay, bunun en önemli yolunun kreşler olduğunu söyledi. Seyhan Belediyesi'nin mevcut kreşlerinin büyütüp kapasitesinin artırıp yeni bir kreş daha yaptıklarını, SASA'nın da yeni bir kreş yaparak bu sürece önemli bir katkı koyduğunu dile getiren Başkan Akay, "Şu anda yeni bir kreşin temel atma töreninde birlikteyiz. Hemen arkasından bizim iki tane daha projesini hazırladığımız kreşimiz var. Önümüzdeki günlerde kadınlarımız çok daha rahatlıkla çocuklarını buralarda eğitecekler ve çok daha rahat istihdama katılma fırsatı bulacaklar. Tesisimizin, Adana'ya çocuklarımıza, kadınlarımıza, mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARALAR, AKAY VE SASA'YI KUTLADI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Barış Mahallesi'nde yapılan güzel hizmet verildiğini belirterek Başkan Akay'ı ve Sasa yöneticilerini kutladı.

"SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK"

SASA Erdemoğlu Holding olarak Adana'ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını aktaran Sasa Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kaya, sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kaya, "Şimdiye kadar üç tane kreşimiz tamamlandı. Bu dördüncü kreşimiz olacak. Önümüzdeki dönemlerde de hem sosyal sorumluluk kapsamında kreş, okul ve bunun gibi tesislerin yapılmasına devam edilecek" diye konuştu.

MUHTAR ÖKDEM'DEN TEŞEKKÜR

Barış Mahallesi Muhtarı Özkan Ökdem de Başkan Akay'a ve SASA yönetimine temeli atılan kreşten dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kreşin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Seyhan Belediyesi ve SASA Erdemoğlu Holding, Barış Mahallesi Kreşi'nin Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement