Sgk Bölge Toplantısı Hakkari' de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sgk Bölge Toplantısı Hakkari' de Yapıldı

Sgk Bölge Toplantısı Hakkari\' de Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısı Hakkari'de yapıldı.

12.06.2013 15:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısı Hakkari'de yapıldı.

SGK Hakkari İl Müdürü Lütfi Özdemir ev sahipliğinde bir otelde yapılan toplantıya

SGK Şırnak İl Müdürü Fikret Dağ, Van İl Müdürü Mehmet Yüce, Siirt İl Müdürü A. Kadir Aylaçturhan, Muş İl Müdürü Enver Özbek, Bitlis İl Müdürü İhsan Tunç, Mardin İl Müdürü Mehmet Salih İlhan ile Hakkari Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ile SGK müdürlerinin eşleri katıldı.

Van SGK İl Müdürü Mehmet Yüce, başkanlığında yapılan toplantıda, SGK mevzuatı ile mevzuatta yaşanan teknik ve altyapı sorunları,

sorunların çözümü konuları ele alındı. Daha sonra Hakkari'nin SGK ile ilgili sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda alınan kararların rapor haline getirilerek, Ankara'daki SGK Başkanlığına iletileceği belirtildi. Toplantı da ayrıca Sosyal Güvenlik Reformunun vatandaşlara ne gibi kolaylıklar sağladığı hakkında ve il müdürlüklerinde yapılan çeşitli iş ve işlemlerle ilgili değerlendirmeler üzeride de duruldu.

"TÜRKİYE'DEKİ BARIŞ YOLU HAKKARİ'DE GEÇER"

Toplantıda konuşan Hakkari Ticaret Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er,

Türkiye ye barış gelecekse bunun yolunun Hakkari'den geçtiğini ifade ederek, başta SGK olmak üzere bütün kurumların Hakkari'ye özel bir bakış açısı ile yanaşması gerektiğini belirtti. Hakkari esnafının büyük sıkıntılar içinde olduğunun da söyleyen Er, "Esnafımız yoksul bir esnaftır. İlimizde istihdam alanları yok denecek kadar. Binlerce işsiz güçsüz gencimiz var. Bu barış ve kardeşlik sürecinde Hakkari ilimizde istihdamı açma adına özellikle SGK kurumundan ilimiz için SGK prim ve uygulamaları alanında özel bir indirim teşvikinin uygulanmasını istiyoruz. Yapılacak teşvikin ilimizin ekonomi anlamda büyümesi için en az 15 yıl boyunca uygulanmasını, hatta SGK primlerine muafiyet getirilmesini istiyoruz" dedi.

Toplantıya başkanlık eden Van SGK Müdürü İl Mehmet Yüce ise, bölgenin ve Hakkari'nin sosyal güvenlik anlamında yaşadığı sıkıntıları tespit etmek için bu tür toplantılar yaptıklarını belirterek özelikle Hakkari'de dile getirilen sorunların merkeze aktarılması ve gerekli çözümün bulunması için çaba göstereceklerini söyledi. SGK Hakkari İl Müdürü Lütfi Özdemir ise, bölge koordinasyon toplantısının Hakkari'de yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kente gelen SGK il müdürlerine teşekkür etti. Özdemir, Hakkari'nin yaşadığı sıkıntıları dile getireceklerini ifade eden Özdemir, Hakkari'deki sorunların çözümü için bilgi alıverişinde bulunacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından SGK İl Müdürleri Hakkari'nin sorunlarına ilişkin basına kapalı bir toplantı yaptılar. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Bölge Toplantısı Hakkari' de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement