Sıcaktan Bunalan Hayvanlara "Buzlu Meyve" - Son Dakika
Yerel

Sıcaktan Bunalan Hayvanlara "Buzlu Meyve"

Sıcaktan Bunalan Hayvanlara "Buzlu Meyve"

Sıcak havadan etkilenen Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın sakinleri, yıkanarak ve dondurulmuş sebze meyve yiyerek serinliyor.

02.07.2014 11:31  Güncelleme: 12:26

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nin sakinleri, yıkanarak ve dondurulmuş sebze ve meyve verilerek sıcağın etkilerinden korunmaya çalışıyor.

Darıca ilçesindeki 80 dönümlük arazide faaliyet gösteren, 250 türde 3 bin hayvan ve 600 türde 8 bin bitkiye ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde günlük 20 ton sebze-meyve tüketiliyor.

Görevliler, sıcaklığın artması nedeniyle ayılar, Sibirya kaplanları ve penguenlerin aralarında bulunduğu soğuk iklimde yaşayan hayvanlara dondurulmuş gıda veriyor ve suya girmelerini sağlıyor.

Genel Müdür Yücel Yılmaz, AA muhabirine sıcak havanın bazı hayvanları rahatsız ettiğini belirterek, "Sıcak ve bunaltıcı havalar, insanları olduğu gibi hayvanları da rahatsız ediyor. Hayvanları rahatlatmak için çeşitli önlemler aldık" dedi.

Sıcak havadan Sibirya kaplanları, ayılar ve penguenlerin arasında bulunduğu bazı türlerin rahatsız olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Hayvanlara yaz ayında serinlemesi için buzlu meyve veriyoruz. Yaz mevsiminde hayvanların havuzlarını daha sık değiştiriyoruz. Devir daimli havuzlarda soğuk suyu daha fazla tutuyoruz, özellikle penguenlerde. Yıkamakta olduğumuz 94 yaşındaki Aldabra dev kaplumbağamız, tropik iklim hayvanıdır. Sıcak iklimi seven bir hayvandır ama anormalin dışında bir sıcaklık oldu mu, ondan da rahatsız oluyor. Biz de bu hayvanları günde 2-3 sefer duş aldırarak rahatlatıyoruz. Bunun dışında Sibirya kaplanlarımız var. Sıcak havanın etkisiyle sık sık havuza giriyorlar" ifadesini kullandı.

Tesiste tropik iklimde yaşayan hayvan türlerinin daha fazla olduğuna değinen Yılmaz, Afrika Kıtası'na özgü hayvanlar, zürafalar, zebralar, antiloplar, aslanlar ve timsahların sıcaktan olduklarını sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcaktan Bunalan Hayvanlara 'Buzlu Meyve' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement