Sigara Savaşçısı Örnek İş Adamına Onur Ödülü - Son Dakika
Yerel

Sigara Savaşçısı Örnek İş Adamına Onur Ödülü

Sigara Savaşçısı Örnek İş Adamına Onur Ödülü

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ticareti ile uğraşan ve işyerinde sigarayı bırakan işçilerine verdiği primle adını duyuran iş adamı H.Hüseyin Çamzeybek, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından onur ödülüne layık görüldü.

13.03.2013 10:52

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ticareti ile uğraşan ve işyerinde sigarayı bırakan işçilerine verdiği primle adını duyuran iş adamı H. Hüseyin Çamzeybek, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş'ın makamında Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Soma Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan, Halk Sağlığı Şube Müdürü Rukiye Kuralatık ve Dr. Yıldız Karakuş'un katıldığı törenle, iş adamı Çamzeybek'e plaket takdim edildi. Kaymakam Karataş, "Sigarasız ve dumansız bir hayata destek veren değerli iş adamımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek bir davranış göstermiş. İnsanların sigarayı bırakması için teşvik sağlaması beni çok etkiledi. Yapılan bu güzel hareketin örnek olmasını diliyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DE 15 MİLYONUN ÜZERİNDE SİGARA KULLANAN VAR"

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Tay ise, Türkiye'de 15 milyonun üzerinde sigara içen olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: 'Ülkemizdeki ölümlerin yüzde 23'ü sigaraya bağlı nedenlerden ortaya çıkan hastalıklardan kaynaklanıyor. Yani her yıl 100 binin üzerinde insanı sigaraya bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor. Eğer bu hızla devam ederse, 2030 yılında bu sayı 240 bin kişiye ulaşacak. Yine sigaranın yılda ülkemiz ekonomisine maliyeti 20 milyar dolar. Bu çok ciddi bir rakam. Eğer bu konuda acilen bir şeyler yapmazsak, bir adım atmazsak, Türkiye bütçesi sağlık harcamalarını karşılayamaz duruma düşecek. Bu nedenle sigara ile mücadele çok önemli. Bu mücadeleyi biz Sağlık Bakanlığı adına veriyoruz ama, bu sadece Sağlık Bakanlığı, üniversiteler, sivil toplum örgütlerinin yapacağı iş değil. Önemli olan halkın bu harekete destek vermesi, halkın hep birlikte bu mücadelenin içersinde yer alması. Bu anlamda, değerli iş adamımızın yaptığı bu davranışı da çok anlamlı ve örnek bir davranış olarak görüyoruz."

Örnek iş adamı Çamzeybek ise, "Ben bunu insanlık adına yaptım. Sigaranın zararlarını uzun süre kullanan biri olarak çok iyi biliyorum. Çok şükür bırakalı hayli zaman oldu. İnsanlar bu illete alışmasın, kullanıyorsa bıraksın diye böyle bir uygulama yaptık" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sigara Savaşçısı Örnek İş Adamına Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement