Simav'da Tamamlanan İlk AB Projesi İçin Görkemli Tören - Son Dakika
Yerel

Simav'da Tamamlanan İlk AB Projesi İçin Görkemli Tören

Simav\'da Tamamlanan İlk AB Projesi İçin Görkemli Tören

Kütahya'nın Simav ilçesinde Avrupa Birliği (AB), Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile tamamlanan 'Meyvecilik ve Seracılıkta Sertifikalı Tarım Projesi'nin sona ermesi dolayısıyla bir tören düzenlendi.

15.02.2012 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde Avrupa Birliği (AB), Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile tamamlanan 'Meyvecilik ve Seracılıkta Sertifikalı Tarım Projesi'nin sona ermesi dolayısıyla bir tören düzenlendi.

AB Genel Sekreterliği'nce yürütülen "Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu ll" programı kapsamında 10 aylık bir süreçte tamamlanan projenin kapanış törenine Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu Proje Lideri Simon Forrester, AB Birliği Bakanlığından Uzman Murat Başer, Türkiye ve AB Hibe Uzmanı Eda Güllü, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Kudret Armağan, DP Simav

İlçe Başkanı Mehmet Yörük, DP'li Simav Belediye Meclis Üyesi Zehra Akay, bazı daire müdürleri, dernek ve oda başkanları ile 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder ve Simav Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Bölümü'nde okuyan bir kısım öğrenci katıldı.

Simav Eynal Mehteran Takımı'nın nefes kesen gösterisi ve ardından Simav Yaren ekibinin yöresel türküler eşliğinde sergilediği folklor gösterisi, izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

AB'nin Türkiye ile bütünleşme sürecinde olduğuna dikkat çeken Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu Proje Lideri Simon Forrester, özellikle Simav gibi gelişmekte olan bir ilçede ilk kez böylesine güzel bir projeyi tamamlamış olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu bildirdi. Forrester, "Türkiye'nin ürettiği ürünlerle önemli pazarlara açılabilmesi için bu tür projelere imza atması gerekiyor. Simav bunu başarmıştır. Avrupa Birliği özellikle insanların hayatlarını değiştirmek ve geliştirmek için bu tarzda

projelere büyük önem vermektedir" dedi.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, "AB, Belediye ve Ticaret Odasının gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde neleri başarabileceğini bu gün tamamlamaktan büyük onur duyduğumuz bu güzel proje ile ispatlamıştır. Bu tür projelerimizin devamı gelecektir. Kütahya ve Simav'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

DP'li Belediye Başkanı Kasım Karahan, "AB, Ticaret ve Sanayi Odamız ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde halkımızın meyvecilik ve seracılık alanında önünü açmak ve istihdam oluşturmak adına bir ilki geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Karahan, "Sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerinin görevi üyeleri ve halkının önünü açmak, üretimlerini artırmak, istihdam oluşturmaktır. Bu tür projelere geçmişte olduğumuz gibi bundan sonraki süreçte de destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Her şeyin ilkinin zor olduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, "Önemli olan o ilki başarmaktır. Ondan sonraki çok kolaydır. Bu projeyi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız için artık bundan sonra proje yapmak daha kolay olacaktır. Çünkü kendilerine öz güven gelmiştir" dedi.

Simav adına tamamlanan projenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, "Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Birlikte bir şeyler üretmek açısından bakıldığında Kütahya'nın ilçeleri arasında ilk olan bu projenin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Bu dünya birdir. Beraber yaşıyoruz. Globalleşiyoruz. Bugün komşuda pişen bana da düşebilir. Komşuda grip çıkarsa bana da gelebilir. Komşuya zarar veren bir şey bana da zarar verebilir. Dolayısı ile benim bundan etkilenmemem için iyi

tarım, ortak tarım, ortak işbirliği yapma zorunluluğumuz vardır. İşte ilçemizde uygulanan böylesine güzel bir projenin meyvelerini alıyoruz. Eğer biz vatandaşımıza iyi tarım uygulamalarını öğretir ve gösterirsek hem onlar mutlu olur hem de bizler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yüksel Ünal Avrupa Birliği Bakanlığı uzmanı Murat Başer'e, Belediye Başkanı Kasım Karahan Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu Proje Lideri Simon Forrester'e, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu da toplantıya katılan Türkiye ve AB Hibe Uzmanı Eda Güllü'ye günün anısına birer plaket takdim etti.

Proje kapsamında 10 aylık süreçte, ilçeye bağlı 30 köyde bin çiftçiye meyvecilik alanında eğitim verilirken, 15 çiftçi uygulamaları yerinde görmek için İtalya'ya gönderildi. Ayrıca proje kapsamında AB'den 81 bin Avro hibe desteği sağlandığı bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Tamamlanan İlk AB Projesi İçin Görkemli Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement