Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Simav'dan Kısa Kısa

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve İzmir Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'dan oluşan heyet, 19 Mayıs'ta 5, 9 büyüklüğünde deprem yaşanan Simav ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

01.08.2011 16:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve İzmir Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'dan oluşan heyet, 19 Mayıs'ta 5,9 büyüklüğünde deprem yaşanan Simav ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

İlk olarak CHP Simav İlçe Başkanlığını ziyaret edip partililerden deprem sonrasında oluşan duruma ilişkin bilgi alan heyet, CHP İlçe Başkanı Kasım Öner ile şehir merkezinde araçla tur atarak, cadde ve sokak aralarında kurulan çadırları inceledi. Ardından çadır kente geçen heyet, burada da vatandaşlarla görüşerek deprem sonrası yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Görüşmenin ardından, Birgül Ayman Güler, Kütahya il merkezine, Sındır ise İzmir'e hareket etti.

Öner, heyet üyelerinin depremzedelerin yaşadığı sıkıntıları görüp tanık olduklarını bildirdi.

Güler ve Sındır'ın inceleme gezisine, CHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Akif Gün, partinin 24. Dönem Kütahya Milletvekili adayları Şeref Han, Zeliha Aksaz Şahbaz ve Ruhsen Kumdalı da katıldı.

-ÜCRETSİZ ARAÇ BAKIMINA İLGİ

Simav ilçesinde, işletmeciliğini öğretmen emeklisi kadının yaptığı akaryakıt istasyonunca ücretsiz sunulan araç bakımı hizmetine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Zehra Akay'ın işlettiği Cumhuriyet Caddesi'ndeki akaryakıt istasyonunda, ücretsiz araç bakım hizmeti sunuldu.

İki günde yaklaşık 300 aracın gaz ayarı, motor, ateşleme sistemi, İstanbul'dan davet edilen iki kişilik uzman ekip tarafından teknolojik cihazlar eşliğinde kontrol edildi ve eksikliklerin giderilmesi için sürücülere uyarılarda bulunuldu.

Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ücretsiz LPG sistemi bakımı yaparak müşterilerine daha iyi ve kaliteli bir hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakım hizmeti sunan firma yetkilileri de LPG'li araçların mutlak suretle periyodik olarak kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sıralı sistem LPG takılı araçların en az 6 ayda bir, normal sistem LPG takılı araçların ise her 10 bin kilometrede bir gaz ayarının, motor ve ateşleme sistemi kontrolü, emisyon bakımlarının yaptırılması gerektiğini kaydeden yetkililer, sürücüleri araç bakımına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement