Sinop'ta Balık Adamlar Boğulmaların Önüne Geçecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sinop'ta Balık Adamlar Boğulmaların Önüne Geçecek

19.06.2012 11:40

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) balık adam dalış ekibi, 2 aylık eğitimlerini tamamlayarak brövelerini aldı.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) balık adam dalış ekibi, 2 aylık eğitimlerini tamamlayarak brövelerini aldı.

Eski İl Özel İdaresi'ne ait Karakum Tesisleri'nde verilen teorik ve pratik uygulamalı dalış eğitimlerini tamamlayan 5 kişilik balık adam eğitimi tamamlayarak belgelerini Sağlık İl Müdürü Dr.Osman Açıkgöz verdi.

Açıkgöz, tamamı gönüllü sağlık personelinden oluşan ekibin eğitimlerini başarıyla tamamladığını, denizde boğulma ve kaybolma vakalarına karşı ilk balık adam ekibini oluşturduklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan boğulma ve kaybolma vakalarında 3-4 gün boğulan kişilere ulaşamadıklarını yaşanan olayları azaltmak için böyle bir ekip kurduklarını belirten Açıkgöz, "Ekibimizin sağlık personelinden oluşması bizim için çok büyük avantaj. Çünkü zamanında müdahale ve sağlıkçı olmaları ölüm vakalarını dahada azaltır diye düşünüyorum. Doktor, acil tıp teknisyen, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan ekibimiz gerekli bilgi ve eğitimlerini tamamladılar. Balık adamlar artık boğulmaların önüne geçecek" diye konuştu.

Balık adamların il genelinde 24 saat hizmet vereceği de kaydedildi.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Mehmet Kumcağız - SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Balık Adamlar Boğulmaların Önüne Geçecek - Son Dakika


Advertisement