Bu mezarı görenler gördüklerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise ürpertici - Son Dakika
Yerel

Bu mezarı görenler gördüklerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise ürpertici

Sivas'ta 8 buçuk metre uzunluğundaki mezarı görenler şaşkınlığını gizleyemezken, mezarın içinde yatan kişi hakkındaki söylentilerse bir hayli ilgi çekiyor. Şarkışla ilçesine bağlı Dikili köyünde bulunan ve Şeyh Ziya Baba isimli bir zata ait olduğu düşünülen mezar uzunluğuyla dikkat çekiyor.

01.05.2023 23:28  Güncelleme: 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köye ilk defa gelip mezarı görenler merak edip mezarın uzunluğunu ölçüyor. Köy sakinlerinin anlattığı rivayetlere göre ise Şeyh Ziya Baba'nın Kıbrıs harbinde mezarından kalkarak savaşa gittiği ve zaman zaman namaz kılmak için çeşmeye gidip abdest alarak mezarının yanında namaz kıldığı anlatılıyor.

"ÇEŞMEYE ABDEST ALMAYA GİDİYORMUŞ"

Köy sakinlerinden Hakkı Koç, köydeki büyüklerinden zatın mezarından kalkıp çeşmeye abdest almaya gittiğini anlattıklarını söyleyerek, "Benim çok yaşlı bir ebem vardı. Bana bu zatın mezarından kalkıp Kıbrıs harbine gittiğini anlattı. Şeyh Ziya Baba 7 kardeşmiş ve mezarları da birbirini görecek şekilde farklı noktalara yapılmış. Kayınbabam derdi ki 'Çeşmeden ibrik ile suyu doldururdum sabah kalktığımda ise ibrikte su yok' derdi. Çeşmenin orada abdest aldığını ve burada namaz kıldığını görenler de var. Bu mezar 8.5 metre gelenler de soruyor neden böyle diye fakat bilemiyoruz" dedi.

"GÖRENLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR"

Köy muhtarı Veysel Koç da mezarı görenlerin dikkatini çektiğini belirterek, "Bizim bu mezara aklımız yetmiyor. Biz doğduk doğalı bu mezar burada var. Şeyh Ziya Dede diye bir zat yatıyor. Uzunluğu 8.5 eni ise 2.5 metre, gelip gidenlerin dikkatini çekiyor. Neden böyle olduğunu soruyorlar ama bizim de bir bilgimiz yok" diye konuştu.

İşte görenleri şaşırtan o mezar;

Bu mezarı görenler gözlerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise tüyler ürpertiyor
Bu mezarı görenler gözlerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise tüyler ürpertiyor
Bu mezarı görenler gözlerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise tüyler ürpertiyor
Bu mezarı görenler gördüklerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise ürpertici
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu mezarı görenler gördüklerine inanamıyor! Hakkında anlatılanlar ise ürpertici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement