Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

ERDEMİR işçileri, hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu.

16.05.2014 10:42

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan işçiler, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Gece vardiyasından çıkarak yemekhanede toplanan işçiler, faciada yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, burada yaptığı konuşmada, madenciliğin çok zor meslek olduğunu belirterek, "Her ne kadar aynı sektörde olmasak da Zonguldak'ta madencilikle iç içe bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

"Ne acıdır ki bu tür maden kazalarını en fazla yaşayan ve üzüntüsünü hisseden bölgedeyiz" diyen Odabaş, acı olaylarda verilen canlara rağmen söylenen ve arzu edilen tedbir ve önlemlerin yeterince alınmadığını söyledi.

Soma'daki maden ocağında kimilerine göre trafonun patlaması sonucu yaşandığı söylenen faciada yüzlerce madenci kardeşlerinin şehit olduğunu anlatan Odabaş, şunları kaydetti:

"Aralarında bölgemizden de insanların bulunduğu bu kardeşlerimizin suçu neydi? Yetkililerin 'gerekli denetimler yapılıyordu' şeklindeki sözlerine inanmalı mıyız? Olay sonrası başlatılan ve sürdürülen kurtarma çalışmalarında uygulanan yöntem doğru muydu? Bu sorular elbette aklımıza gelen ilk endişelerdir. Asıl endişemiz ise her zaman dile getirdiğimiz gibi, Türkiye'de, özellikle ağır sanayi iş kolunda çok az kurumda yeterli işçi sağlığı ve iş güvenliğinin alınmamış olmasıdır. Buradaki protestomuzun amacı da budur. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın da söylediği gibi ülkemizde taşeronluk sistemi çözüme kavuşturulmadığı sürece, Soma faciası ne ilk, ne de son olur. Yaşamını yitiren madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Hepimizin başı sağ olsun. Tedavi gören kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement