Son dakika haberleri... Osmaniyeli Tatlıcıdan Şeker Zammına Tepki: "Tatlı Yiyip Tatlı Konuşamıyoruz Artık" - Son Dakika
Yerel

Son dakika haberleri... Osmaniyeli Tatlıcıdan Şeker Zammına Tepki: "Tatlı Yiyip Tatlı Konuşamıyoruz Artık"

Son dakika habere göre Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin (TÜRKŞEKER) şeker fiyatlarına yaptığı yüzde 8’lik zam; pastaneci, tatlıcı ve lokumcuları olumsuz etkiledi. Osmaniyeli tatlıcı Mehmet Avşar, “Tatlı yiyip tatlı konuşamıyoruz artık. Vatandaş geliyor, ‘Yine mi zam yaptınız’ diyor” dedi.

12.10.2022 13:55  Güncelleme: 14:00

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (TÜRKŞEKER) şeker fiyatlarına yaptığı yüzde 8'lik zam; pastaneci, tatlıcı ve lokumcuları olumsuz etkiledi. Osmaniyeli tatlıcı Mehmet Avşar, "Tatlı yiyip tatlı konuşamıyoruz artık. Vatandaş geliyor, 'Yine mi zam yaptınız' diyor" dedi.

TÜRKŞEKER'in şeker fiyatlarına yaptığı yüzde 8'lik zamdan en çok tatlıcılar etkilendi. Osmaniye'nin Alibeyli Mahallesi'nde 25 yıldır tatlıcılık yapan Mehmet Avşar, şunları söyledi:

"DÖRT TANE HAM MADDEMİZ VAR, DÖRDÜ DE ZAM ÜSTÜNE ZAM YAŞIYOR"

"Biz, artık esnaf olarak hiçbir şeyin altında kalkamaz olduk, perişanız. Yağ, şeker, tüp, un; bizim dört tane ham maddemiz var, dördü de zam üstüne zam yaşıyor. Biz, artık tatlı fiyatlarını uygulayamıyoruz. Zor günler yaşıyoruz. İnşallah bu süreci de en kısa zamanda atlatacağız.

"TATLI YİYİP TATLI KONUŞAMIYORUZ ARTIK"

Tatlı yiyip tatlı konuşamıyoruz artık. Vatandaş geliyor, 'Yine mi zam yaptınız?' diyor. Biz, senede bir, iki defa yapıyoruz zammı. Zam gelince vatandaş tepki gösteriyor. Almakta zorlanıyorlar. İnsanların alım gücü kalmadı. O kadar zor süreçten geçiyoruz ki Allah yardımcımız olsun. Eskiden bir kilogram alanlar, iki kilogram alanlar limiti düşürdü, tane tane almaya başladı. Biz de üzülüyoruz buna."

Son dakika haberleri... Osmaniyeli Tatlıcıdan Şeker Zammına Tepki: "Tatlı Yiyip Tatlı Konuşamıyoruz Artık"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Son dakika haberleri... Osmaniyeli Tatlıcıdan Şeker Zammına Tepki: 'Tatlı Yiyip Tatlı Konuşamıyoruz Artık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement