Sorgun'da En Çok Çorumlu ve Kırşehirliler Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da En Çok Çorumlu ve Kırşehirliler Yaşıyor

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, ilçede en çok Çorumlu ve Kırşehirliler'in yaşadığını söyledi.

20.02.2014 13:50

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, ilçede en çok Çorumlu ve Kırşehirliler'in yaşadığını söyledi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, Sorgun'un diğer ilçelere göre fazla göç veren bir ilçe olmadığını, aksine azda olsa göç aldığını belirtti.

İlçenin konum olarak  iyi bir yerde bulunması ve sanayisinin her geçen gün geliştiğini belirten Kılıç, "İlçemizde son yıllarda Çorumlu ve Kırşehirli bir çok vatandaşımız yerleşmiştir. Son yapılan istatistiklere göre,  Çorum'dan 367,  Kırşehir'den  313, Tokat'tan 287, Kayseri'den 240, Ankara'dan 214, Sivas'tan 210, Samsun'dan 162, Kahramanmaraş'tan 145, Kırıkkale'den 117, Nevşehir'den 108, Zonguldak'tan 107, Konya'dan 106 kişi, diğer illerden de toplam bin 540 kişi ilçemizde yaşamaktadır" dedi.

Kaymakam Kılıç, Yozgatlılar'ın ise Türkiye genelinde 332 bin 198 kişiyle en çok Ankara'da yaşadığını, bunu 139 bin 628 kişiyle İstanbul'un takip ettiğini sözlerine ekledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da En Çok Çorumlu ve Kırşehirliler Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement