Çiftetellili maraton... Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu renkli görüntülere sahne oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çiftetellili maraton... Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu renkli görüntülere sahne oldu

08.01.2023 12:09  Güncelleme: 12:30

Çiftetellili maraton... Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu renkli görüntülere sahne oldu Bir grup sporcu koşuyu bırakıp davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı Bir babanın bebek arabasıyla maratona katılması dikkat çekti, sokak köpeği sporculara eşlik edip 5 kilometre koştu Adana'nın...

Çiftetellili maraton... Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu renkli görüntülere sahne oldu

Bir grup sporcu koşuyu bırakıp davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı

Bir babanın bebek arabasıyla maratona katılması dikkat çekti, sokak köpeği sporculara eşlik edip 5 kilometre koştu

ADANA - Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü anısına "İkinci Yüzyılın Birinci Koşusu" sloganıyla gerçekleştirilen 13. Uluslararası Adana Kurutuluş Yarı Maratonu koşuldu. Maratona katılan bir grubun tarihi taş köprüden geçerken koşuyu bırakıp çiftetelli oynaması renkli görüntüler oluşturdu.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen 13. Uluslararası Adana Kurutuluş Yarı Maratonu'na 2 bin 500 kişi katıldı. Fuzuli Caddesi'nde başlayan koşu Adana'nın tarihi yerlerinde devam ederken Merkez Park'ta son buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, 5 Ocak'ın gurur ve kurtuluş günü olduğunu belirterek, "Bir Adanalı olarak yapılan mücadelede büyük iftihar duyuyorum. Bun günlere kolay gelinmiyor Adana'da büyük mücadele etti atalarımız, büyük kanlar döküldü. Çok şehitler verdik ama sonuçta düşmanları defedecek duruma geldi" diye konuştu.

Adana Valisi Süleyman Elban, "5 Ocak'ın anlamını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Kendi kendini kurtaran kahraman yiğit insanların olduğu bu şehirde bu özel günü anmak için geleneksel olarak bu maraton düzenleniyor. Bu güzel yarışmada inşallah arzu ettiğiniz başarıyı ve dereceyi elde ederseniz" dedi.

Başlangıç noktası Seyhan ilçesi Fuzuli Caddesi olan koşunun startını Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yaptı.

Maratonun başlamasıyla bir babanın, bebek arabasıyla birlikte koşmaya başlaması dikkat çekti. Başlangıç noktasında koşuculara eşlik eden bir sokak köpeği yaklaşık 5 kilometre koştu.

Tarihi Taş Köprü üzerinde devam eden koşuda, davul zurna sesleri yükseldi. Davul ve zurna sesini duyan koşucular maratonu bırakıp Adana çiftetellisini oymasını renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftetellili maraton... Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu renkli görüntülere sahne oldu - Son Dakika


Advertisement