Sultanhisar Çileğinin Kokusunu Ankara Duyacak - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar Çileğinin Kokusunu Ankara Duyacak

Sultanhisar Çileğinin Kokusunu Ankara Duyacak

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, çilek, çilek reçeli ve çilek fidesinden oluşan 3 bin adet sepeti Ankara'da dağıtacak.

23.04.2013 10:54  Güncelleme: 11:14

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, 'Uzun Yaşam' adı verilen çilek, çilek reçeli ve çilek fidesinden oluşan 3 bin adet sepeti Ankara'da dağıtacaklarını belirtti.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, 'Sultanhisar Çileğini' tanıtmak için Aydın Valiliği ile Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteğiyle hazırladıkları projeyi Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında tanıttı. Çilek, çilek reçeli ve çilek fidesinden oluşan 3 bin adet sepet hazırlayan Sultanhisar Belediyesi, sepetleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın aynı sıra TBMM'de dağıtacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ile birlikte "Nysa Çilekleri, Çilek Dünyası" sloganıyla hazırlanan projeyi tanıtan Başkan Ünal, çilek üretiminde Mersin'in elinden birinciliği almak istediklerini söyledi. Jeotermal seracılığın gelişmesiyle çilek üretiminde topraksız tarım yapmak istedikleri belirten Başkan Ünal, "Sultanhisar'dan gerçekleşen 2011 yılı ihracat rakamları bakıldığında 30 milyon dolar ihracata karşı 40 bin ton üretim olduğu görülüyor. Bunu ikiye katlamak ve jeotermal kaynaklarından faydalanılması gerektiğini düşünüyoruz. Valiliğimiz ve İl Müdürlüğümüzün desteği ile 'Nysa Çilekleri, Çilek Dünyası' adı altında hazırladığımız proje kapsamında 3 bin ton çilek, 3 bin ton çilek reçeli ve 3 bin adet çilek fidesini kullanarak 3 bin adet 'Uzun Yaşam' adını verdiğimiz sepetlerden hazırlayacağız. Ankara'da dağıtımını yapacağımız sepetleri en başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan tüm siyasi partilere ve ulusal basın mensuplarına hediye edeceğiz" diye konuştu.

"Sultanhisar çileğinin kokusunu Ankara'ya ulaştırılacağız" diyen Başkan Ünal, hazırlanan il 'Uzun Yaşam' sepetini Vali Kerem Al'a hediye etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar Çileğinin Kokusunu Ankara Duyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement