Suriyelilere Yönelik Eğitimler - Son Dakika
Yerel

Suriyelilere Yönelik Eğitimler

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik aile eğitim programlarının sürdürüleceği bildirildi.

06.05.2015 15:59

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik aile eğitim programlarının sürdürüleceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Ceylanpınar çadır kentini ziyaret etti.

Sığınmacılarla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Şen, daha sonra çadır kentte Suriyelilere eğitim veren öğretmenlerle toplantı yaptı.

Şen, eğitimin önemine değindiği toplantıda, şunları kaydetti:

"Aile ve kadının toplumdaki yeri büyüktür. Kadın, aile için olmazsa olmaz bir unsurdur. Toplumun sağlıklı gelişimi için aile ne kadar önemli ise ailenin sağlıklı bir biçimde devamı için de kadın önemli. Suriyeli misafirlerimizin eğitimine önem veriyoruz. Bu çalışmaların tamamını vatandaşlarımız için yapıyoruz. Ama gördüğünüz gibi Suriyeli sığınmacılara yönelik eğitimler de veriyoruz. İhtiyacı olan herkese eğitim vermeye çalışıyoruz. Bir insanın elinden tutmak önemliyken sizler burada birçok insanın sıkıntısına çare oluyorsunuz. Sığınmacılara yönelik aile eğitim programları devam edecek."

Şen'e çadır kentteki temasları esnasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ile beraberindeki heyet de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyelilere Yönelik Eğitimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement