Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Antalya Bölge Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile ortaklaşa hazırladığı "Tahribatsız Ultrasonik Sismik Yöntem ile Beton Dayanımının Belirlenmesi" projesi kapsamında kalite kontrol çalışmalarını, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, etkili biçimde yapmayı planlıyor.
"Tahribatsız Ultrasonik Sismik Yöntem ile Beton Dayanımının Belirlenmesi" projesi tanıtım toplantısı DSİ Antalya Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıya DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Ar-Ge projesi çalışma grubunda yer alan Prof. Dr. Ergün Türker, Yrd. Doç Dr. Osman Uyanık, Dr. Ziya Öncü ve Nevbahar Sabbağ katıldı.
Tanıtım toplantısında bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirten Turkay Özgür, "DSİ büyük bir ailedir ve bu ailenin en önemli özelliği de usta çırak ilişkisidir. Yaptığımız bu çalışmalar ve araştırmalar bizim adeta bir üniversite olduğumuzu ortaya koyuyor. Kurumumuz ülkemize ve milletimize çok hayırlı işler yapan toprak ve su kaynaklarını geliştiren bir kurumdur" dedi.
Kurum olarak çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini ve çok önemli su yapılarını yaptıklarını ifade eden Özgür, "Kurum personellerimiz ve Üniversiteden Hocalarımızın bu ortak çalışması hakikaten takdire şayandır. Yapılan bu çalışmanın Ülkemize ve kurumumuza hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK PROJE
DSİ Antalya Bölge Müdürlüğü Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü personellerinden Ar-Ge Proje yürütücüsü Dr. Buket Ekinci, Devlet Su İşlerinin İlk Ar-Ge Projesinin DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi ortak girişimi ile hazırlandığını ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından araştırmaya değer bulunarak desteklendiğini belirtti.
Ekinci, Ar-Ge grubu olarak amaçlarının kalite kontrol çalışmalarını, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, etkili biçimde yapıp başarıyla sonuçlandırmak olduğunu, bu amaçtan yola çıktıklarını belirterek, "Tahribatsız Ultrasonik Sismik Yöntem ile Beton Dayanımının Belirlenmesi Projesi" ile yerinde, hızlı, ekonomik ve betonu tahrip etmeden betonun kalite kontrolünü yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Toplantıda bir sunum yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Uyanık ise "DSİ gibi köklü bir kurumla birlikte böyle bir projede bir araya gelmekten son derece mutluyuz, bu çalışmanın tamamlanmasıyla literatüre geçecek önemde bir çalışma olacak ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Sunumların ardından Ultrasonik sismik cihazla ilk ölçümü Turkay Özgür yaptı. - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Tahribatsız Ultrasonik Sismik Yöntem ile Beton Dayanımının Belirlenmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?