Tarihi Mekanlara Turist İlgisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tarihi Mekanlara Turist İlgisi

Tarihi Mekanlara Turist İlgisi
11.02.2014 15:40  Güncelleme: 15:48

Kış turizmi için farklı ülkelerden Erzurum'a gelen turistler, Bizans, Urartu, Saltuklu, Selçuklu ve İlhanlı dönemlerinde yaptırılan eserleri ziyaret etti Polonyalı 24 kişilik turist kafilesi, Bizans döneminde yaptırılan Erzurum Kalesi'ni gezerek tarihi hakkında bilgi.

Kış turizmi için farklı ülkelerden Erzurum'a gelen turistler, Bizans, Urartu, Saltuklu, Selçuklu ve İlhanlı dönemlerinde yaptırılan eserlere yoğun ilgi gösteriyor.

Rusya, İran, Ukrayna, Polonya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, Palandöken ve Konaklı'da kayak ve snowboardın yanı sıra tarihi mekanları da ziyaret ediyor.

Polonyalı 24 kişilik turist kafilesi, rehberler eşliğinde kentte Bizans döneminde yaptırılan Erzurum Kalesi'ni gezdi. Kale içerisinde bulunan Saat Kulesi ve Kale Mescidi de ziyaret eden grup, kitabeleri okudu.

Tarihi dokuyu yakından inceleyen turist kafilesi, Türkiye'nin önemli eserleri arasında yer alan ve onarım çalışmaları devam Çifte Minareli Medrese'nin fotoğraflarını çekti.

Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış turizmine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, kentte özellikle son yıllarda kültür turizminin de ön plana çıktığını söyledi.

Kış turizmi için Erzurum'a gelen misafirlerin kentin tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret ettiğini anlatan Öztürk, "Aralık ayında 15 bin 49 yerli, 2 bin 121 yabancı turist geldi. Palandöken ve Konaklı dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alıyor. Kayak yapan misafirlerimiz, çeşitli alternatiflerden de faydalanabiliyor" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Mekanlara Turist İlgisi - Son Dakika


Advertisement