Tarım Girişimcileri İçin Hazırlanan Proje Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Tarım Girişimcileri İçin Hazırlanan Proje Sona Erdi

Tarım Girişimcileri İçin Hazırlanan Proje Sona Erdi

Akdeniz’e kıyısı bulunan illerin ticaret sanayi odalarının işbirliği yaptığı ‘Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi İçin Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları İşbirliği Ağı’ projesi Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma İstasyonu’nda yapılan eğitim çalışmasıyla sona erdi.

03.02.2014 14:19

Akdeniz'e kıyısı bulunan illerin ticaret sanayi odalarının işbirliği yaptığı 'Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi İçin Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları İşbirliği Ağı' projesi Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma İstasyonu'nda yapılan eğitim çalışmasıyla sona erdi.

Yurt içi ve yurtdışı ortakları bulunan proje kapsamında tarım girişimcilerinin eğitilerek desteklenmesini amaçlayan projenin son ayağı Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma İstasyonu'nda gerçekleşti. Süs bitkileri, nar ekşisi, zeytinyağı ve turunç reçeli yapımı konularında bilgiler alan girişimciler istasyonun uygulama alanlarını da gezerek süs bitkileri hakkında bilgiler aldı.

Projenin tamamlanmasından sonra da girişimcilerin sürekli takip edilerek kendilerine yardımlarda bulunulacağını belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinatörü Ruhi Akkuzu, "Türkiye ve Avrupa Birliği odalarının geliştirmesine yönelik bir projeydi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünde yürütüldü. Yurt dışı ortaklarımız İtalya Mesina Ticaret ve Sanayi Odası, İspanya'nın Jerez Ticaret ve Sanayi Odası ve Yunanistan'ın Heraklion Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Yerel de ise ortaklarımız Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Bunun dışında iştirakçi kurumlarımız Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma İstasyonu, Mersin Teknopark, KOSGEB Kahramanmaraş ve KOSGEB Mersin müdürlükleri, Erdemli ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'dır. Projemizin amacı bu odalar ve kurumların işbirliği içinde tarım girişimcisine destek mekanizması oluşturmaktı. Proje kapsamında yurt dışındaki ortaklarımız neler yapıyor öncelikle onları inceledik. Oradaki girişimciler nasıl destekleniyor. Destekler hangi aşamalarda başlıyor. Tarım alanında bizden ne kadar iyiler bunları inceledik. Eğitim ve inceleme çalışmalarından sonra da KOSGEB girişimcilik desteğini de alarak onlara finansman kaynağı sağlamaya çalışıyoruz. Proje kapanma aşamasında. Son eğitimlerimizi de Alata'da gerçekleştiriyoruz. Burada katılımcılar süs bitkileri, nar ekşisi, zeytinyağı ve turunç reçeli yapımı hakkında eğitimler aldı. Bundan sonra proje kapanıyor ama biz programa katılan girişimcileri her zaman destekleyeceğiz. Yardıma ihtiyaçları olduğu konularda devreye girerek onlara yardım edeceğiz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Girişimcileri İçin Hazırlanan Proje Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement