Tgc "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tgc "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" Sahiplerini Buldu

04.11.2011 23:40

"Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC)

"Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

Cemiyetin genel merkezinde düzenlenen törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, büyük üstat, büyük gazeteci Burhan Felek'i, rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anmak istediğini söyledi.

Vali Mutlu, Burhan Felek'in, gazeteciliğe örnek olma noktasında çok büyük hizmetleri bulunduğunu ifade ederek, "Burhan Felek, bizim gerçekten 'Şeyhül Muharririn' derken gurur duyduğumuz büyük gazetecilerimizden biri" diye konuştu.

TGC Başkanı Orhan Erinç de Burhan Felek'in, gazetecilerin makaleden fıkra yazısına geçmelerindeki öncülerden olduğunu söyledi.

Sansür ve oto sansür nedeniyle gazetecilerin büyük bir bölümünün kaynaklarından aldığı haberleri yayın mecralarında yansıtamadıklarını savunan Erinç, şöyle devam etti:

"Bir de kaynağından haber almak, gazeteciler için bir hayli zor bir iştir. Ama son dönemde 'sızdırılan haber' gibi yeni bir tanım ortaya çıktı. Eskiden gazeteciler terör örgütüne yardımdan ya da terör örgütünün propagandasını yapmaktan yargılanırlardı. Bugün bu suç standart hale getirildi, artık gazeteciler terör örgütü üyeliğinden yargılanmaya başlandı. Ama kendilerine sorulan sorulara baktığımızda, ya bu suçlamanın arşivlerinde ya haber kaynaklarıyla ilişkilerinde ya da birbirleriyle konuşmalarından kaynaklandığını görmek gibi bir çelişki ile karşı karşıya kalıyoruz."

Erinç, Gazetecilere Özgürlük Platformunun, basının ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması konusundaki somut önerilerini de TBMM Başkanına, Başbakan Yardımcısına, Adalet Bakanına ve siyasi parti grup başkan vekillerine ilettiklerini belirterek, "Umuyoruz ki Türkiye, demokratik bir ülke olmanın keyfini gazetecilerin de yaşadığı bir ülkeye dönüşür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Nail Güreli'nin başkanlığında, Muammer Tuncer, Şükran Soner, Nurhan Aydın, İhsan Yılmaz, Orhan Erinç, Vahap Munyar ve Ahmet Özdemir'den oluşan seçici kurul tarafından belirlenen Hami Alkaner, Nezih Alkış, Zafer Atay, Talay Erker, İbrahim Nihat Geven, Ali Gümüş, Çetin Gürel, Yalçın Kamacıoğlu, Cumhur Kılıççıoğlu, Güngör Mengi ve Taylan Sorgun'a ödülleri verildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tgc 'Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika


Advertisement