Tıp Bayramı'nda Van Depremi Unutulmadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tıp Bayramı'nda Van Depremi Unutulmadı

15.03.2012 19:20

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof.Dr.Ayşegül Jale Saraç depremin ardından Van'a ilk olarak kendi ekiplerinin ulaştığını söyledi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç depremin ardından Van'a ilk olarak kendi ekiplerinin ulaştığını söyledi.

DÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Saraç, 23 Ekim'de Van'da meydana gelen depremin ardından üniversitede Doç. Dr. Serdar Necmioğlu başkanlığında bir ekip oluşturduklarını belirtti.

Yaklaşık 3,5 saat içinde oluşturulan 42 kişilik ekibin kısa sürede Van'a ulaştığını ifade eden Saraç, "Depremin ardından Van'a ilk olarak üniversitemizin ekibi ulaştı. Ekibimiz orada ilk müdahaleleri yaptı. Yaklaşık 40 operasyon gerçekleştirdiler. Van'a daha sonra de yardımlarımız sürdü. Amacımız, Van'daki kardeşlerimize ve üniversitemize destek olmaktı. Bunda tüm personelin desteği oldu. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayalım. Bu acıların hafifletilmesi için desteğimiz sürecek" dedi.

Saraç, bu vesile ile tüm tıp camiasının bayramını kutladığını belirtti.

DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan ise, tıp fakültesinin mezun ettiği 4 bini aşkın doktor ve bin 500'ü aşkın uzman doktor ile ülkenin dört bir yanına sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner de, Van'daki depremin ardından tüm Türkiye'nin çok ciddi desteği olduğunu, DÜ gibi pek çok üniversiteden de maddi manevi destek aldıklarını belirtti.

Tüm temennilerinin yaşanan acıların hafiflemesi olduğunu ifade eden Öner,

"Bu yaşanan acıları inşallah en kısa sürede atlatacağız. Ben yarınların Van, Türkiye ve dünya için güzel günler getireceğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından DÜ Rektörü Saraç, Prof. Dr. Öner'e bir plaket sundu.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Cemil Özgür İlköğretim Okulu öğrencilerine ödül verilen etkinlikte daha sonra DÜ Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ceviz yönetiminde üniversitenin tıp fakültesi korosu Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tıp Bayramı'nda Van Depremi Unutulmadı - Son Dakika


Advertisement