Tunceli'de İzmir'de Yaşayan Namık Kuyumcu Adına Kütüphane Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de İzmir'de Yaşayan Namık Kuyumcu Adına Kütüphane Açıldı

Tunceli\'de İzmir\'de Yaşayan Namık Kuyumcu Adına Kütüphane Açıldı

Konak Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı, Türkiye Yazarlar Sendikası Ege Temsilcisi, İzmir Aydın ve Sanatçılar Platformu Temsilcisi, şair ve yazar Namık Kuyumcu adına, Tunceli'de kütüphane açıldı.
Namık Kuyumcu,"Konya Ereğli doğumlu...

22.11.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı, Türkiye Yazarlar Sendikası Ege Temsilcisi, İzmir Aydın ve Sanatçılar Platformu Temsilcisi, şair ve yazar Namık Kuyumcu adına, Tunceli'de kütüphane açıldı.

Namık Kuyumcu, "Konya Ereğli doğumlu olmasına, etnik ve köken yakınlığı olmamasına rağmen; o bölgede adına kütüphane açılmasını, barışın, kardeşliğin, bir arada yaşamanın ve paylaşmanın çok önemli girişimlerinden birisi olarak değerlendirdi. Barış ve kardeşlik hiç kimsenin değil, hepimizindir ve buna şimdi daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır" dedi.

'İzmir'de yaşarken, adıma kütüphane açılacağını hiç düşünemezdim' diyen

Kuyumcu kütüphanenin kuruluş öyküsünü şöyle anlattı: "İki yıl önce, imzama gülüşüyle gelen, Tunceli Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Nermin Şen Pekmezci'nin; " Hocam okulumuza bir kütüphane kurmak istiyoruz ama olanaklarımız çok kısıtlı. Sizin, Dersim'e olan duyarlılığınızı biliyoruz. Bize birkaç kitabınızı imzalayıp hediye ederseniz, çok seviniriz", sözüyle başlayan sürecin; 5 bin kitap ve 20 bilgisayarla; çok güzel bir kültür alanına dönüşeceğini; o an, kitaplarımı imzalarken, ben de bilemezdim. İki yıllık çabamızın sonucunda, Nermin Şen Pekmezci arayarak; 'Hocam kütüphaneyi oluşturduk sayenizde. Hemen bütün kitaplar ve kütüphane sizin çabalarınızla oluştu. Verdiğiniz emek ve sağladığınız enerjiyle her şeyi tamamladık. Okul yönetimi ve Dersimliler olarak da, kütüphaneye sizin adınızı vermek istiyoruz. Bu bizi çok mutlu edecektir' sözü beni şaşırtmış ve mutlu etmiştir. Kuyumcu Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a da teşekkürlerini sunarak, "Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan'da, kendi kitaplığından bin adet kitap ve bilgisayar armağan ederek, bu sürece katılmaktan ve desteklemekten sevinç duyacağını" dile getirdi. Bu da çok değerli ve anlamlıdır" dedi.

Fotoğraf sanatçısı Hakan Kuyumcu'da, Dersimli öğrencilerle, fotoğraf atölyesi kurup, çektikleri ve seçtikleri fotoğraflarla 'Dersimli Öğrenciler Fotoğraf Sergisi 1' isimli bir sergi açacaklarını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'de İzmir'de Yaşayan Namık Kuyumcu Adına Kütüphane Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement