Tunceli'ye Tam Donanımlı Umke Aracı - Son Dakika
Yerel

Tunceli'ye Tam Donanımlı Umke Aracı

Tunceli İl Sağlık Müdürü Yusuf Kenan Aydın, Sağlık Bakanlığı tarafında gönderilen UMKE aracının ildeki önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

25.01.2012 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli İl Sağlık Müdürü Yusuf Kenan Aydın, Sağlık Bakanlığı tarafında gönderilen UMKE aracının ildeki önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) biriminin ihtiyacı olan tam donanımlı, 5 kişi taşıma kapasiteli UMKE aracı, 4 adet UMKE çantasının gönderildiğini belirtti.

Tunceli'de UMKE biriminin 28 kişilik gönüllülerle çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Sağlık Müdürü Aydın, şöyle konuştu:

"2011 yılında UMKE birimine yönelik, Afete Hazırlık, Afet Psikolojisi, Suda Kurtarma, Zor Koşullarda Hayatı İdame Ettirme ve Dağdan Yaralı İndirme, Taşıma gibi eğitimler verdik. Eğitimlerimize bu yılda devam edeceğiz. Gönüllü temelde çalışan UMKE birimimizin gönüllü sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Van depreminden sonra UMKE biriminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlaşıldı. UMKE birimimizi her türlü afet ve acil durumda halinde görev almaya hazır bir şekilde bekletiyoruz. UMKE birimize gönderilen tam donanımlı araç ile daha etkin ve hızlı hareket etme şansı bulacağız."

- TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'ye Tam Donanımlı Umke Aracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement