Turizmci Bayramda Gülecek - Son Dakika
Yerel

Turizmci Bayramda Gülecek

Turizmci Bayramda Gülecek

MUĞLA(İHA)-2014 turizm sezonunda hem dünyadaki hem de Türkiye’deki gelişmeler turizm sezonunu olumsuz etkiledi.

16.07.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA(İHA)-2014 turizm sezonunda hem dünyadaki hem de Türkiye'deki gelişmeler turizm sezonunu olumsuz etkiledi.

Güney Ege'deki çoğu konaklama tesisi bugüne kadar beklediği doluluğu yaşayamadı. Ancak Ramazan Bayramı turizmcilerin yüzünü güldürecek. Muğla'nın turistlik ilçesi Marmaris'teki tesisler bayramda dolup taşacak.

Konaklama tesislerinde doluluk oranları 2014 turizm sezonunda turizmcileri hayal kırıklığına uğrattı. Dış turizmde ekonomik koşullar, Ortadoğu'da yaşanan çatışma ortamı, Rusya- Ukrayna gerginliği, bölgenin bir ateş çemberine dönmesi, Yunanistan ve Mısır'ın çok iyi satması ve Dünya Kupası bölgeye gelişleri etkiledi.

İç turizmde ise LGS ve LYS sınavları, İlköğretimden Liselere geçiş tercihleri, Ramazan ayının başlaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi.Ancak buna rağmen özellikle nitelikli tesislerde ve sahil bandındaki tesislerde şu sıralarda yer bulmak zorlaştı. İç kesimde bulunan tesislerde ise, doluluk hizmet kalitesi ve misafir memnuniyeti ve fiyatla doğru orantılı olarak arttı.Bugünlerde tesislerdeki doluluk oranı geçen seneyi aratmayacak seviyeye ulaştı.GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, birkaç hafta öncesinde yaşanan doluluk probleminin atlatılmaya başlandığını, Mayıs-Temmuz aralığındaki açığın Ağustos ve Eylül aylarında kapanacağını söyledi. Bülbüloğlu, Ramazan Bayramı sürecinde tesislerin neredeyse tamamının dolu olacağına dikkat çekti. GETOB Başkanı " Marmaris bölgesindeki konaklama tesislerinde Bayramda yer bulmak neredeyse mümkün değil. İşletmeler bayramla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Misafirlerine güzel bir tatil yaptırmak için tüm tedbirlerini almış durumdalar" dedi.

Bülbüloğlu, "Elbette bölgemize fazla turist gelmesini isteriz ama asıl hedefimiz sayısal anlamda çok turisti ağırlamak değil, harcama kapasitesi yüksek, daha zengin turistleri ağırlamaktır, bu da yavaş yavaş sağlanmaya başlandı" diye konuştu.

Bülbüloğlu, turistlerin konaklama tesislerinde bulduğu hizmet kalitesini, dışarı çıktığında tüm işyerlerinde bulması gerektiğine dikkat çekti. Marmaris'te en çok şikayet edilen Hanutçuluk sorununun kesinlikle bitirilmesi gerektiğini kaydetti. Bülbüloğlu, "2,5 liraya döner ekmek, 3 liraya t-shirt, 15-20 liraya yemek dahil günlük deniz turu olmaz. Olursa da kaliteden bahsetmek mümkün değildir. Elbirliği içerisinde hizmet ve ürün kalitemizi yükseltirsek hem kazanç artar hem de; tüm iş kolları için doluluk problemi yaşamayız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmci Bayramda Gülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement