Türk Eğitim-Sen'den "Yasa Tasarısı" Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk Eğitim-Sen'den "Yasa Tasarısı" Protestosu

25.02.2014 16:51

Denizli'de Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyesi grup, tasarıya tepki amacıyla slogan attı. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, hükumetin uyarıları dikkate almadığını, komisyonda kabul edilen yasa tasarısını sakıncalı bulduklarını belirtti.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Dört yılını doldurmuş okul müdürlerinin, il yönetimi inisiyatifine bırakılmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Dört yılını doldurmuş okul müdürlerinin kıyımına izin vermeyeceğiz. Milli Eğitim merkez kadrolarında deneyimli kadroların tasfiye edilmesine karşı çıkıyoruz. Dershane öğretmenlerinin sınav şartı aranmaksızın bakanlık kadrolarına alınması, kadro bekleyen öğretmenlere yapılan bir haksızlıktır."

Grup basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen'den 'Yasa Tasarısı' Protestosu - Son Dakika


Advertisement