Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci Kuruluş Yıl Dönümünde Yozgat Şehitliği'nde Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci Kuruluş Yıl Dönümünde Yozgat Şehitliği'nde Anma Töreni Düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yozgat Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılıp dua edildi.

10.04.2023 12:32  Güncelleme: 12:49

SEYFİ ÇELİKKAYA

Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yozgat Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılıp dua edildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bugün Yozgat Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Şehit yakınları, il yöneticileri, emniyet ve jandarma personeli, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerinin katıldığı törende konuşan Yozgat İl Emniyet Müdürü Şaban Süzgün, "İmparatorluk bakiyesi olan ve Türkiye Cumhuriyeti'mizin köklü çınarı Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Yıl dönümünü hep beraber bugün idrak ediyoruz. Biz, omuzlarımızdaki yükün farkında, emri o veya şu kişiden değil, bir zümreden değil, kanundan, üstlerimizden, amirlerimizden, sivil iradeden alan, sorumluluk bilinciyle polisliğin her türlü gereğini yerine getiren saygın bir teşkilatız" dedi.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Daha sonra şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Bu sırada şehit yakınları duygulu anlar yaşadı. İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 11 Mayıs 2001 tarihinde terör örgütü üyeleriyle çıkan silahlı çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını yitiren Komiser Tevfik Fikret Erciyas'ın babası Azmi Erciyas, oğlunun mezarına karanfil bırakıp dua ederken göz yaşlarına hakim olamadı.

Türk Polis Teşkilatı\'nın 178\'inci Kuruluş Yıl Dönümünde Yozgat Şehitliği\'nde Anma Töreni Düzenlendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci Kuruluş Yıl Dönümünde Yozgat Şehitliği'nde Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement