Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı"

Türkiye\'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı"
16.01.2014 18:15

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından, "Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı" konulu toplantı düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından, " Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı" konulu toplantı düzenlendi.

Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen programda konuşma yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Türkiye'nin gelişme sürecinde tarım, makro düzeydeki büyüklükleri ve ifa ettiği fonksiyonları itibarıyla stratejik bir sektör olduğunu vurguladı.

Buna bağlı olarak Türkiye'nin tarımını geliştirmedikçe, gelişemeyeceğinin altını çizen Macit, tarım öğretiminde 57 yıldır hizmet veren ziraat fakültesinin eğitim vizyonu, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu, yüksek standartlarda teknik eleman yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Öğrencilere aktarılacak bilginin, doğru, güncel ve kullanılabilir olmasına özen gösterdiklerini belirten Macit, şunları kaydetti:

"Fakülteden mezun olan bir mühendisin, dünyadaki hızlı değişime uyum sağlayabilen ve çiftçisini bu yeni ortamın gerektirdiği niteliklerle donatabilen, bilgiye erişebilen, bilgiyi üretebilen ve kullanabilen nitelikte olmasına çalışılmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda yoğun bir çaba içerisinde olan fakültemiz, 60 profesör, 40 doçent, 27 yardımcı doçent ve 34 öğretim elemanıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmekte ve Türkiye'nin en saygın fakülteleri arasında yer almaktadır."

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül de bilgi çağındaki dünyada değişimin, çok boyutlu ve hızlı yaşandığı, rekabetin yoğunlaştığı, küreselleşmenin her alanda etkisini gösterdiğini, kişiler, kurumlar ve devletler için fırsatların ve risklerin arttığı bir dönemin yaşandığını bildirdi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yılı' - Son Dakika


Advertisement