Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte uygulanan, "Güne Kahvaltı ile Başlayalım" etkinliği Balıkesir'de Altıeyül İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

10.02.2012 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte uygulanan, "Güne Kahvaltı ile Başlayalım" etkinliği Balıkesir'de Altıeyül İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Etkinlikte 500 civarında öğrenci ile idarecilerden oluşan katılımcılara 600 kahvaltı dağıtıldı. Kahvaltılarının başında protokol konuşmalarının tamamlanmasını bekleyen öğrenciler, konuşmaların uzaması nedeniyle sıkıldı. Sabırları tükenen bazı öğrenciler kahvaltılarına başlarken, kendi konuşmasından vazgeçen Vali Yardımcısının talimatıyla bütün çocuklar kahvaltısını yaptı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Güne Kahvaltı ile Başlayalım" etkinliği Altıeylül İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Bu sabahki ilk derslerini kahvaltı yapmak için ayıran öğrencilere sağlıklı beslenmenin yolları öğretilirken, obezite ile bilinçli bir şekilde mücadele edilmesi öngörülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın 7-11 yaş arası sağlıklı beslenme projesi kapsamındaki etkinliğe Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Mallı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İl Müftüsü Turgut Açari, İl Genel Meclis üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ile sınıf anneleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kahvaltı ile açtılar. Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği programda ilköğretim çağındaki öğrencilerin sağlıklı beslenmesi sağlanarak geleceğin tehdit hastalığı olarak bilinen obezitenin önüne geçilmesi planlanıyor. Ders sıralarında oturan öğrencilere dağıtılan kahvaltılıklar içerisinde süt, bal, peynir, yumurta, tereyağ, reçel, domates, salatalıktan oluşan zengin kahvaltı mönüsü dağıtıldı. Kahvaltıdan önce çocuklara kahvaltının ve dengeli beslenmenin öneminin anlatıldığı eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Mallı'nın konuşmasının ardından beslenme uzmanının yaptığı sunum uzayınca çocukların kahvaltıları öğle saatine sarktı. Dikkatleri dağılan öğrencileri susturmaya çalışan okul idarecileri ise zorlandı. Nihayet, konuşma hakkını kullanmayan Vali Yardımcısı Nusret Şahin'in talimatıyla öğrenciler kahvaltılarını yapabildiler. Okulda arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı yapmaktan memnun olduklarını söyleyen öğrenciler, evlerinde de düzenli kahvaltı yaptıklarını ifade ettiler. Öte yandan, okuldaki sınıf annelerinin hazırladığı kahvaltı sofralarında bazı öğrencilere yine anneleri kahvaltılarında yardımcı oldu. Yetkililer, kahvaltının mutlaka sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini, dengeli beslenme ve hareketli yaşam sayesinde obezite ile bilinçli bir mücadele verilmiş olacağını belirttiler. Salondaki öğrencilerle birlikte sınıflarda da öğrencilere aynı şekilde kahvaltı verildi.

SÜTLER SON KULLANIM TARİHİNE 2 GÜN KALA TÜKETİLDİ

Okuldaki kahvaltıda çocuklara dağıtılan sütlerin son kullanım tarihinin 13 Şubat 2012 olması dikkat çekti. Sütlerin en geç tüketilmesi gereken tarihe bir-iki gün kala kahvaltıda çocuklara verilmesi bazı velileri endişelendirdi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Mallı, son kullanım tarihi pazartesi olan sütlerin bir zararının olmayacağını belirtti. Protokol üyeleri de öğrencilerle birlikte kahvaltı yapıp aynı sütü içtiler. Dağıtılan örnek menüleri afiyetle yiyen öğrenciler ise aldıkları eğitimlerle sağlıklı yaşamın bilincinde olarak her gün süt içtiklerini söylediler. Altıeylüllü minikler, hangi ürünün hangi vitamine ait olduğunu ise rehber öğretmenlerinden öğrendi. Okuldaki kahvaltı etkinliği nedeniyle bugün Altıeylül İlköğretim Okulu'nda yarım gün ders yapıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement