Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması

Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması

Anadolu Üniversitesi Proje Birimi tarafından desteklenen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması'nda 4 ayda 150 kişiyle görüşme gerçekleştirildi.

20.09.2013 12:50

Anadolu Üniversitesi Proje Birimi tarafından desteklenen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması'nda 4 ayda 150 kişiyle görüşme gerçekleştirildi.

Türk turizminin gelişimine tanıklık etmiş, bakan, müsteşar, yatırımcı, işletmeci, rehber, otel müdürü, aşçı, servis elemanı, önbüro çalışanı, muhtar, pansiyoncu, gibi kişilerin tanıklıklarının, anılarının ve deneyimlerinin kayıt altına alınmasını amaçlayan çalışma tamamlandığında 500 kişi ile bin saatlik görüşmelerin yapılmasının hedefleniyor.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, Mayıs ayında başladıkları görüşmeler kapsamında Alanya, Side, Antalya ve Bodrum görüşmelerinin tamamlandığını, önümüzdeki aylarda Marmaris ve Kapadokya görüşmeleri ile araştırmaya devam edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Kozak, destinasyon görüşmelerine ek olarak önümüzdeki aylarda kurumsal tarih çalışmalarına ağırlık verileceğini, bu bağlamda başta Turizm Bakanlığı ve Turizm Bankası olmak üzere, turizm alanının öncü kurum ve kuruluşlarının tarihlerinin kayıt altına alınmasına dönük görüşmelere başlanacağını açıkladı. Prof. Dr. Kozak, son dört ayda turizm sektörünün çeşitli alanlarından 150 kişi ile görüşüldüğünü, bu bağlamda turizmle ilgili akademik turizm programların kurumsal tarihlerinin hazırlanmasına yönelik görüşmelerin de tamamlandığını bildirdi. Prof. Dr. Kozak, proje bütçesi kapsamında 500 kişi ile görüşme yapılmasının planlandığını, turizm sektöründen araştırmaya desteklerin artması durumunda bu rakamın üzerine çıkabileceklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye Turizm Tarihi Araştırması, sözlü tarih görüşmesi yönteminden yararlanılarak turizm alanında tanıklıkları olan kişilerle görüntü ve ses kayıtlı görüşmelerin yapılmasına ile yapılıyor. Araştırma sonucunda, üç ciltlik kitap, belgeseller ile bilimsel makalelerin hazırlanması öngörülüyor. Ayrıca görüşme metinlerinin kitap olarak yayımlanarak araştırmacıların hizmetine sunulması da planlanıyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement