Tuşba Belediyesi'nden Engellilere Moral Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesi'nden Engellilere Moral Ziyareti

Tuşba Belediyesi\'nden Engellilere Moral Ziyareti

Van’ın Tuşba Belediye Başkan Vekili Arif Oflas, engellilerin ücretsiz tatil imkanı bulduğu yaz kampını ziyaret ederek, onlarla birlikte öğle yemeği yedi.

19.06.2014 15:44

Van'ın Tuşba Belediye Başkan Vekili Arif Oflas, engellilerin ücretsiz tatil imkanı bulduğu yaz kampını ziyaret ederek, onlarla birlikte öğle yemeği yedi.

Tuşba Belediye Başkan Vekili Arif Oflas, beraberinde bulunan belediye başkan yardımcısı ve birim müdürleri ile birlikte Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 6 Nokta Körler, 6 Nokta Spor Yaşanan Umutlar ve Türkiye Sakatlar derneklerinin Van, Batman, Diyarbakır, İstanbul, Muş, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Hakkari, Iğdır ve Hatay illerindeki üyelerinden oluşan 250 engelli ve yakınının ağırlandığı yaz kampını ziyaret etti. Kamp alanını gezerek burada bulunan engelli ve aileleriyle tek tek ilgilenerek sohbet eden Başkan Vekili Oflas, Tuşba Belediyesi'nin engelli dostu bir belediye olduğunu ifade etti. Tuşba Belediye Başkanlığı olarak diğer kurumlarla birlikte kamp giderlerini üstlendiklerini dile getiren Başkan Vekili Oflas, her insanın bir engelli adayı olduğunu ve belediye olarak sağladıkları imkanların bir lütuf değil, insanlık görevi olduğunu dile getirdi. Aşılmayacak hiçbir engelin olmadığını vurgulayan Oflas, "Her türlü engel aşılır. Yeter ki insanların gönlünde ve beyinlerinden engel olmasın" dedi.

Engelliler ve yakınlarının sorunlarını tek tek not eden Başkan Vekili Oflas, bir hafta boyunca kampta kalacak olan engelli ve yakınlarına diğer sponsorlarla birlikte her gün üç öğün yemek verdiklerini ve çeşitli spor ile kültürel etkinlikler düzenlenerek kaynaşmalarına öncülük ettiklerini belirtti. Engelliler Yaz Kampı'nın sosyal anlamda çok önemli bir boşluğu doldurduğunu da belirten Başkan Vekili Oflas, "Burada çok önemli bir hizmet veriliyor. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte tatil yaparak rahat bir nefes alabiliyorlar. Biz biliyoruz ki engellilerin de mutlu olduğu bir hayat herkesi mutlu eder. Yaptığımız her çalışmada engelli kardeşlerimizi unutmuyoruz. Tuşba Belediyesi olarak biz de engelli dostu bir belediyeyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Oflas, engellilere hizmet eden her kurum ve bireye ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Rahim Tunçel ve Engelliler Derneği Onursal Başkanı Abidin Kasapoğlu'ndan da ildeki engellilerle ilgili bilgi alan Tuşba Belediye Başkan Vekili Arif Oflas ve beraberindekiler, engellilerle birlikte öğlen yemeğini de yedikten sonra kamptan ayrıldılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesi'nden Engellilere Moral Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement