Ulupınar Çayırhan'daki Zonguldaklı Hemşerilerini Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Ulupınar Çayırhan'daki Zonguldaklı Hemşerilerini Unutmadı

Ulupınar Çayırhan\'daki Zonguldaklı Hemşerilerini Unutmadı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan beldesine giderek, oradaki Zonguldak ve Bartınlı hemşerileriyle görüştü.

17.01.2012 16:56

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan beldesine giderek, oradaki Zonguldak ve Bartınlı hemşerileriyle görüştü.

Linyit kömür işletmelerinin bulunduğu beldede, kömür madenleri nedeniyle Zonguldak ve Bartınlıların yoğun bir şekilde yaşadığı Çayırhan'a geçen Özcan Ulupınar'a burada hemşerileri tarafından büyük bir sevgi ve ilgi gösterildi. Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak'ı da makamında ziyaret eden Ulupınar, burada belde hakkında bilgiler aldı. Başkan Bayrak, 10 binin üzerinde nüfusa sahip Çayırhan'da bu nüfusun büyük çoğunluğunu, Zonguldak ve Bartınlıların oluşturduğunu söyledi. Çayırhan Belediyesi belde olarak altı başkan gördüğünü anlatan Bayrak, "1994-1999 yılları arasında Çayırhan Belediye Başkanlığını Çaycumalı Galip Kalaycıoğlu'nun yaptığını kaydetti. Ulupınar daha sonra, kömür işletmelerinde de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Park Teknik Genel Müdürü Yalçın Tahiroğlu, tesislerde günde 18 bin ton kömür üretimi yapıldığını ve tamamının yakılarak enerjiye dönüştürüldüğünü, Türkiye'nin yüzde 3.5'lik elektrik tüketiminin karşılandığını belirtti. Ulupınar da, Zonguldak ve Bartın illerinden buraya gelerek çalışan ve emekli olan hemşerileriyle buluştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulupınar Çayırhan'daki Zonguldaklı Hemşerilerini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement