Ünüvar: "Sağlıktaki Başarıda Eczacıların Katkıları İnkar Edilemez" - Son Dakika
Yerel

Ünüvar: "Sağlıktaki Başarıda Eczacıların Katkıları İnkar Edilemez"

Ünüvar: "Sağlıktaki Başarıda Eczacıların Katkıları İnkar Edilemez"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda elde edilen başarıda, eczacıların katkılarının inkar edilemeyeceğini söyledi.

21.05.2015 13:15

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda elde edilen başarıda, eczacıların katkılarının inkar edilemeyeceğini söyledi.

Ünüvar, Adana Eczacı Odası'nı ziyaret ederek, eczacılara "Adana'nın Dünü, Bugünü, Yarını" başlıklı bir sunum yaptı. Hükümetin 13 yılda Adana'da yaptığı yatırımları anlatan Ünüvar, sağlık alanındaki güzelliklerden bahsederken, ilaca erişimde eczacıların yaptığı fedakarlıklardan da söz etmek gerektiğini ifade etti.

2002 yılında 690 milyon kutu ilaç sarfiyatı varken, bugün sarfiyatın 2 milyar kutuya çıktığını belirten Ünüvar, "İlaç sarfiyatı artmış görünüyor, ama ilacın kümülatif sağlığa yükü, makro ekonomiye yükü o kadar artmadı. Yani enflasyondan arındırılmış değerler itibariyle baktığınız zaman yaklaşık yüzde 10-15 civarında bir artış var" dedi.

Daha fazla ilacın, daha fazla insana ulaşımı yönünde potansiyelin arttığını ifade eden Ünüvar, "Belki eczacılarımız bundan ekonomik anlamda çok fazla katkı sağlamış görünmüyor olabilirler, ama şunu söylemeliyim. özellikle eczacı kardeşlerimin kaydettiği bir bilgi var ki; nihayetinde insanlara ilacı verirken insanların gözündeki mutlulukla eczacımızın cebine giren para kadar önemli, hatta ondan daha değerlidir. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda elde edilen başarıda, eczacıların katkılarını inkar etmek mümkün değil" diye konuştu.

2 dönemdir milletvekili olduğunu ve bu dönemde en fazla ziyaret ettiği odaların başında Adana Eczacı Odası'nın geldiğini kaydeden Ünüvar, şunları söyledi:

"Eczacılarla hep yakın temas halindeydik. Siyasetçi kendisiyle ilgili kanaati, algıyı öğrenmek için bazı meslek gruplarıyla çok yakın temas halinde olmalı. Bunlardan birisi de eczacılardır. Bu meslek grubuna baktığınız zaman toplumun en fazla irtibat sağladığı, hatta sırlarını paylaştığı meslek gruplarındandır."

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan da, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın, bugüne kadar ki süreçte hep yanlarında olduğunu ifade ederek, "Ben bunu her zaman söyledim, yine söyledim. Sayın Ünüvar, bir sıkıntımız olduğunda, bu sıkıntılar belgeli, raporlu olduğunda bunların hepsine çözüm buldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ünüvar, toplantının sonunda eczacıların sorularını yanıtladı.

Toplantıya; AK Parti milletvekili adayları Fatma Güldemet Sarı, Mustafa Çalışkan ve Mehmet Faruk Bozkurt da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünüvar: 'Sağlıktaki Başarıda Eczacıların Katkıları İnkar Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement