Urla'da, Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni - Son Dakika
Yerel

Urla'da, Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni

Urla\'da, Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni

Urla Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası işbirliğiyle Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni düzenlendi.

25.01.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası işbirliğiyle Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni düzenlendi.

Urla Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Urla Şubesi ve Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Urla Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni, Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Anma törenine, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, İşçi Partisi Urla İlçe Başkanı Hayrettin Akay, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar, PTT Urla Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, DSP Urla İlçe Temsilcisi Osman Alper Kızıltuğ, sivil toplum örgütleri ve Urlalı vatandaşlar katıldı. 22 yıl önce bugün bombalı suikast sonucu öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile Gaffar Okan, Musa Anter, Necip Hablemitoğlu, Bedri Karafakioğlu, Doğru Öz, M.Fehmi Kubilay, Bedrettin Cömert, Bahriye Üçok, Onat Kutlar, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Necdet Bulut, Cavit Orhan Tütengil, Cevat Yurdakul, Kemal Türkler, Sevinç Özgüner, Çetin Emeç, Turan Dursun, Metin Altıok, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, darağacında üç fidan olarak adlandıran Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı. 22. Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde "Demokrasi Şehitleri" fotoğraf sergisi ve "Yeryüzü Aşkın Oluncaya Dek" belgesel gösterimi gerçekleşti.

"MUMCU TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DEN YANAYDI"

Açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar, "Uygarca paylaşılan sorumluluk bilinci özgürlüğün de demokrasinin de tek güvencesidir. Bu güvenceyi sağlanmadıkça demokrasinin temeline tek taş konmuş olunamaz. Unutmayın ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi suskunluk içerisinde olmamasıdır. Türk basınının keskin kalemi gazeteci yazar Uğur Mumcu, kendi deyimiyle Atatürkçüydü, laikti, anti-emperyalistti ve tam bağımsız Türkiye'den yanaydı" diye konuştu.

URLALI AYDINLAR İÇİN YARIŞMA

Uğur Mumcu anısına sesleniş şiirini okuyan Süreyya Türkaydın'ın ardından öğretmen Cemil Doğru Urlalı aydınlar anısına konuşma yaptı. Gelecek yıllarda Urlalı aydınlar adına şiir ve kompozisyon yarışmalarının düzenlenmesi gerektiğini belirten Doğru, Urlalı öğretmen Mustafa Kemal Çetin, eşi eczacı Emel Çetin ve öğretmen Yılmaz Ural'ın düzenlenecek olan bu yarışmalarla ölümsüzleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmen Doğru, "Onlar Urla'nın Uğur Mumcularıydılar. Sadece Atatürkçü düşünce ile kendini aydınlatan insanlardı" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da, Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Töreni - Son Dakika


Advertisement