Vali Akdemir Görevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Vali Akdemir Görevine Başladı

Türkiye'nin en genç valisi ünvanını taşıyan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir yeni görevine başladı.

27.05.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en genç valisi ünvanını taşıyan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir yeni görevine başladı. Düzenlenen karşılama töreninde konuşan Vali Akdemir, kamu hizmetlerini; hukuk devletine bağlılık, insan haklarına saygılı, sivil katılım, denetime açıklık, hesap verilebilirlik, şeffaflık ve vatandaş odaklılık gibi evrensel değerler ile toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim anlayışı içerisinde yürüteceklerinin altını çizerek; "Erzincanlılara sesleniyorum bana gönlünüzü açın çünkü biz Yunus Emre'nin deyimiyle gönüller yapmaya gönüller kazanmaya geldik. İnşallah bir gün buradan giderken gönüllerde bir tat bırakabilirsek bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır" diye konuştu.

Son Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevinden Erzincan Valiliği'ne atanan Türkiye'nin en genç valisi ünvanına sahip 42 yaşındaki Abdurrahman Akdemir görevine başladı. Vali Akdemir için valilik binası önünde düzenlenen törene Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi, Ahmet Türköz, Mehmet Kurt, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Akdemir, tanışma merasimi ve tören mangasını selamladıktan sonra yaptığı konuşmada; "İnşallah bize duyulan güvene layık olabilmek için sizlerle bütün mesai arkadaşlarımızla büyük gayret sarf edeceğiz.

Değerli arkadaşlar Erzincan benim çok sevdiğim bir ildir. Yıllar önce sık sık geldiğimiz benim misafirlerimi ağırladığım havasını teneffüs etmekten büyük bir keyif aldığım bir ildir. Allah burada görev yapmayı nasip etti. En son 2005 yılında görmüştüm. Aradan geçen zaman içerisinde Erzincan'ın çok değiştiğini ve çok büyük hizmetler aldığını gördüm. Biraz önce havaalanına indiğimizde gerçekten o yatırımdan etkilenmemek mümkün değildir. Görüyorum ki Erzincan'ın her köşesine büyük bir sevgi nakşedilmiş. Bizlerde bundan sonra Erzincan'ın imkanlarını iyi kullanarak Erzincan'ın yerel aktörleriyle birlikte kamu, özel sektör, üniversite, meslek odaları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte uyum içerisinde bir görevdeşlik oluşturarak bu yatırım ve hizmetleri çok daha ileriye taşımak için büyük gayret sarf edeceğiz. Ben burada görev yaptığım süre içerisinde kamu hizmetlerini yürütürken hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, denetime açık, şeffaf ve her şeyden önce vatandaş odaklı bir yönetim içerisinde olacağız. Yine toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim sergileyeceğiz" diyerek benden önce görev yapmış bütün valilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Akdemir konuşmasının son bölümünde vatandaşlara da seslenerek; "Erzincanlılara sesleniyorum bana gönlünüzü açın çünkü biz Yunus Emre'nin deyimiyle gönüller yapmaya gönüller kazanmaya geldik. İnşallah bir gün buradan giderken gönüllerde bir tat bırakabilirsek bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır. Bu vesile ile tüm Erzincanlılara selam sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Vali Akdemir, konuşmasının ardından makamına geçerek, kendisini karşılamaya gelenleri ağırladı. Akdemir'in makamındaki ilk talimatını da ileterek, bütün kapıların açılmasını ve misafirlerin içeri alınmasını istedi.

VALİ ABDURRAHMAN AKDEMİR KİMDİR

1971 yılında Çorum'un Oğuzlar ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Oğuzlar, ortaöğrenimini ise Ankara Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Lisesi'nde tamamladı.

1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Memuriyet hayatına Maliye Bakanlığı'nda uzman yardımcısı başlayan Akdemir, bir süre burada görev yaptıktan sonra 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'na kaymakam adayı olarak atandı. Yabancı dil eğitimi için sekiz ay süreyle İngiltere'ye gönderildi. Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapan Akdemir, Milli Güvenlik Akademisi 46. Dönem mezunudur.

Denizli Honaz ilçesinde kaymakam vekilliğinden sonra, sırasıyla İzmir Beydağ, Artvin Ardanuç, Gümüşhane Torul Kaymakamlığı, Karaman Vali Yardımcılığı ve Kırıkkale Bahşili Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Japonya Hükümetinin davetlisi olarak iki ay süreyle Japonya'da inceleme ve araştırmalarda bulundu.

2007 yılında yapılan sınavları birincilikle kazanarak önce Mülkiye Müfettişi daha sonra Mülkiye Başmüfettişi oldu. 2008 yılında Bakanlık Sözcülüğüne, 2011 yılında Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğüne, 2012 yılında Bakanlık Genel Sekreterliğine atandı. Başarılı çalışmalarından dolayı değişik tarihlerde dört adedi İçişleri Bakanları tarafından olmak üzere on kez "Takdirname" ve "Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi.

09.05.2013 tarihli 2013/4699 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Erzincan Valiliğine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Akdemir, ileri düzeyde İngilizce biliyor. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Akdemir Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement