Vali Düzgün, Kaymakamları İnternet Kafe Konusunda Uyardı - Son Dakika
Yerel

Vali Düzgün, Kaymakamları İnternet Kafe Konusunda Uyardı

Vali Düzgün, Kaymakamları İnternet Kafe Konusunda Uyardı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, kaymakamlardan internet kafe denetimlerine önem verilmesini istedi.

28.03.2013 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Orhan Düzgün, kaymakamlardan internet kafe denetimlerine önem verilmesini istedi.

Ordu, Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı(ATAK) Ordu Valisi Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı. Ordu Valiliği'nde yapılan toplantıda konuşan Vali Düzgün, ilçe kaymakamlardan internet kafelerin denetimlerine önem verilmesini istedi. Vali Düzgün, çocuklar her türlü tehlikelerden nasıl korunuyorsa internetteki tehlikelerden de korunması gerektiğini belirterek, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun yapmış olduğu bir araştırmaya göre, Türkiye'de çocukların yüzde 85'inin facebook ya da Twitter hesabına sahip olduğu, yüzde 42'sinin ise ailelerine ait kişisel bilgileri internet ortamında paylaştığı tespit edilmiştir. Çocuklarımızı her türlü tehlikeden nasıl koruyorsak, internetteki tehlikelerden de korumamız lazım. Bu nedenle 'güvenli internet' kullanımı konusunda toplumumuzu bilgilendirmeli ve bilinçlendirmeliyiz. Valilik olarak, tüm kamu kurumlarında 'Güvenli İnternet' kullanımını zorunlu kıldık. Bununla ilgili çalışmaları yapmaktayız. İnternet kafelere yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerini de artırmış durumdayız. İlçelerde de kaymakamlarımız internet kafe denetimlerine önem vermeliler. İnternet kafe denetimleri için her ilçede komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonların görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız da bunu takip etmeliler" dedi.

Mesai konusuna da değinen Vali Düzgün işe giriş ve çıkışlarda mesai saatine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bazı ilçeler ve kurumlarda buna dikkat edilmediği yönünde şikayetler geldiğini ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucunda bazı kurum yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Vali Orhan Düzgün, ilçe kaymakamlarından, ilçelerindeki kurumlarda çalışan memurların mesaiye devamını takip etmelerini istedi.

Kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan ATAK toplantısına Vali Yardımcıları Ömer Adar, Salih Yüce, Abdullah Demir, Niyazi Erten, Yemen Bayrak, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın ve İlçe Kaymakamları ile daire müdürleri katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Düzgün, Kaymakamları İnternet Kafe Konusunda Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement