Vali Kızılcık, Kadınların El Emeği Göz Nuru ile Yaptıkları Ürünlerin Sergilendiği Kanaviçe Sokağın... - Son Dakika
Yerel

Vali Kızılcık, Kadınların El Emeği Göz Nuru ile Yaptıkları Ürünlerin Sergilendiği Kanaviçe Sokağın...

Vali Kızılcık, Kadınların El Emeği Göz Nuru ile Yaptıkları Ürünlerin Sergilendiği Kanaviçe Sokağın...

Trabzon Valiliği ve Belediyesinin desteğiyle, Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Kadın Kadına El Veriyor' projesi hayata geçirildi.

16.02.2013 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valiliği ve Belediyesinin desteğiyle, Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Kadın Kadına El Veriyor' projesi hayata geçirildi.

Avrasya Pazarı içerisinde Kanaviçe Sokak adı altında gerçekleştirilen projenin açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulunda Bilecik İl Başkanı Zuhal Mansfield, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök ile çeşitli illerin kadın girişimci kurulu başkan ve üyeleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Kızılcık, "Bizler devlet olarak özellikle son 10 yıldır kadının pazarda yani ekonomide, sosyal hayatta, kısacası hayatın tüm alanlarında eşit, adil ve daha fazla yer alması için çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Bu yasaların hayata geçirilmesi için de her türlü desteği proje, eğitim ve iş kurma destekleri vermekteyiz. Birleşmiş Milletler ile birlikte ortak yürüttüğümüz kadın dostu kentler projesi kapsamında kadınlarımız eğitime ve iş kurmaya yönelik her türlü projelere el atmakta, her türlü fırsatlarda yer almakta kendilerini en iyi şekilde hazırlamaktadırlar. Bu gerçekten 21. Yüzyılda devletin fırsatları artırma yönünde evrilmesi gerektiği düşüncesinin de çok önemli bir tezahürüdür. Kadınlarımızın değişen koşullara adapte olabilmesi için mesleki eğitimler düzenleyip burada kadınlarımızın meslek öğrenmeleri hatta girişimci olabilmeleri hem eğitim hem de işyeri açabilmeleri için gerekli parasal yardımları da KOSGEB marifetiyle vermekteyiz. İsrafı önlemek için mikro kredi imkanı ile kadınlarımıza gerekli krediler sağlanarak bu güne kadar bin 500'e yakın kadınımızın üretim yapmasını ve ürünlerini sergileyebilmelerine imkan sağlamış oluyoruz" dedi.

Girişimciliği çok önemsediklerini belirten Vali Kızılcık, "Bizim girişimcilere ihtiyacımız var. Girişimci kendinden ziyade binlerce insanı istihdam ederek ekonomiye büyük katkılar sağlamaktadırlar. Sosyal içerme projelerini önemsiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Dünya Bankası heyetinin ilimizi ziyaretinde sürdürülebilir şehirler projesi ele alınmış Trabzon'da bunun rol modeli olacaktır. Sosyal içerme projelerini de bu sürdürülebilir şehirler kapsamında hayata geçirmiş olacağız. Kanaviçe sokak örneği aslında bahsettiğimiz tüm projelerin hülasasıdır. Kadınlarımızın bu imkanlarla toplumun tüm alanlarına etkin olarak girebilmelerini sağlayacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ise, "Kadın girişimcilerimizin hanımlarımıza uzattıkları bu elin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hanımlarımızın evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin burada satılmasına destek olmalıyız. Belediye olarak açtığımız mikro kredi imkanları ile hanım kardeşlerimizin işveren olarak yetişmesine katkı sağlamaktadır" dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, "TOBB'un bir çalışmasıdır. Kadın girişimcilerimizin geliştirdiği bu projeye destek vermeliyiz. Biz her zaman yanlarındayız. Yeter ki onlar bu alanda bir şeyler yapsınlar. Kadınlar biraz daha ön plana çıkarak erkeklerin yükünü hafifletmelidirler. Burasının geleceğe dönük iyi bir örnek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulunda Bilecik İl Başkanı Zuhal Mansfield, "Hülya Ulusoy'un daveti üzerine buraya 11 farklı ilden geldik. El emeklerinin değerlendirilmesine katkıda bulunmak için buradayız. Girişimcinin cinsiyeti olmaz. Biz girişimciyiz. En küçük emeklerimizle ekonomiye katkıda bulunabiliriz. Bizim ülke olarak 2023 hedefimiz 500 milyar dolar ise bunu kadınıyla erkeğiyle birlikte gerçekleştirebiliriz" dedi.

Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök, " 'Kadın Kadına El Veriyor' adı altında bir kampanya başlattık. Avrasya Pazarı eskiden yabancı uyruklu insanların çalıştığı yerdi. Yeni ticaret kanununa ile burada kadınlarımıza yönelik bir çalışma yapma imkanı bulduk. Hanımlarımız evlerinde ürettikleri ürünleri pazarlama imkanı elde etmiş oldular. Bu tamamen yerel kaynaklarla yapılan bir çalışmadır. 14 kadın girişimcimiz burada el ürünlerini satarak pazar içinde bir farkındalık oluşturmaktadırlar. Bize düşen görev burada ürünlerini satıp istihdam yaratan kadınlarımıza destek olmaktır" dedi.

Açılışın ardından 14 kadının el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünlerin sergilendiği dükkanları gezen Vali Kızılcık, daha sonra Avrasya Pazarı'nda bulunan diğer esnafları da gezerek onlarla sohbet etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kızılcık, Kadınların El Emeği Göz Nuru ile Yaptıkları Ürünlerin Sergilendiği Kanaviçe Sokağın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement