Van'da Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Van'da Gaziler Günü Kutlandı

Van\'da Gaziler Günü Kutlandı

Van’da 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Van’da da düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2015 16:43

Van'da 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Van'da da düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik uğruna canlarını seve seve feda etmeyi göze alan fedakar gazilerin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından 19 Eylül kutlama töreni, Van Valiliği tarafından gaziler için verilen yemek ile devam etti.

Elite World Hotel'de düzenlenen yemekte konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Mustafa Kemal Atatürk'ün gazilik unvanı aldığı 19 Eylül tarihinin her yıl Türkiye'de Gaziler Günü olarak kutlandığını belirterek, gaziler ile birlikte olmaktan, onlarla aynı havayı teneffüs etmekten onur duyduklarını söyledi. Dünyanın ve tüm kesimlerin gözünün olduğu topraklarda yaşadıklarını vurgulayan Vali Taşyapan, "Bu topraklarda yaşamak bedel ister. Bizde bu topraklarda yüz yıllardır bu bedeli ödüyoruz. 2071 yılında Türklerin Anadolu'ya girişinin bin yılı olacak. Yani bizim bu topraklara girişimizin bin yılı olacak. Bin yıl bu topraklarda kalmak büyük bir bedeli de beraberinde getiriyor. Bu bedeller uğurunda binlerce şehidimiz gazilerimiz oldu. Şehitlerimizin savaş meydanlarında ruhları yücelere çıkıyor. Ama gazilerimiz o savaş meydanlarından sonra daha sonra ki yılları da gören insanlarımızdır. Bizimle beraber toplumda yaşayan, hatıralarını gençlere ve çocuklara aktaran, geçmiş ve gelecek arasında köprü olan insanlarımızdır" dedi.

Bugün artık İstiklal Savaşı gazilerinin kalmadığını hepsinin hakkın rahmetine kavuştuğunu ifade eden Vali Taşyapan, "Artık istiklal harbi hatıralarını dinleyeceğimiz kimseler kalmadı. Buda yeni gelen neslimiz için bir eksikliktir. Ancak Kıbrıs, Kore ve terörle mücadeledeki gazilerimiz aramızda yer alıyorlar. Onlar tecrübelerini ve yaşadıklarını gelecek kuşaklara aktaracaklar ki, gelecek kuşaklarda maddi ve manevi değerleri yüceltsin, gelişsin. Milli ve manevi değerlerine o şekilde sahip çıksınlar. Hepimizin üzerinde olduğu gibi onları üzerinde de bu yük var. Bu yükler bu şekilde aktarılarak gelecek kuşaklara iletilecektir. Bizler memleketimizin her köşesinde yaşayan insanlar olarak, ülkemizin bütünlüğünü ne kadar ön plana çıkarabilirsek, milli ve manevi geleneklerimiz üzerinde ne kadar anlaşabilirsek ve onları yüceltmek için gayret gösterebilirsek. hiçbir hain ve kötü niyet besleyen düşünce, bu vatanımızı, bu memleketimizi ve bu milletimizi bizden alamayacak ve başarıya ulaşamayacaktır. Bunu da sağlayacak en temel taşlardan bir tanesi şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizin kendileridir. Bu duygularla tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, tüm gazilerimizin de Gaziler Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Tören, Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, tarafından Vali Taşyapan ve Garnizon Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e plaket verilmesi ile son buldu.

19 Eylül Gaziler Günü törenine Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile gaziler katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement