Van'da Sosyal ve Kültürel Hayat Canlanıyor - Son Dakika
Yerel

Van'da Sosyal ve Kültürel Hayat Canlanıyor

Sıtkı Yıldız - Depremin ardından adeta hayalet kent görünümüne bürünen Van'da alışveriş merkezleri ile sinema salonları yeniden hizmet vermeye başladı.23 Ekim ve 9 Kasımda meydana gelen depremlerin ardından nüfusunun büyük bölümünün başka illere...

07.02.2012 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sıtkı Yıldız - Depremin ardından adeta hayalet kent görünümüne bürünen Van'da alışveriş merkezleri ile sinema salonları yeniden hizmet vermeye başladı.

23 Ekim ve 9 Kasımda meydana gelen depremlerin ardından nüfusunun büyük bölümünün başka illere gitmesiyle boşalan Van, yeniden eski günlerine dönüyor.

Yaklaşık üç aydır cadde ve sokaklarında az sayıda insanın görüldüğü kentte eğitimin başlaması, esnafın yeniden iş yerini açması kente canlılık kazandırdı.

Çocuklarıyla alışverişe çıkan İsmet Hasar, depremden sonra sokakları boşalan kentte yaşamın normalleşmeye başladığını söyledi. Hasar, sokaktaki hareketliliğin kendilerine moral verdiğini bildirdi.

Evinin ihtiyaçlarını karşılamak için kızıyla alışverişe çıkan Reşit Timur ise "İki ay öncesine kadar caddelerde insan bulamıyorduk. Şimdi cadde ve sokaklar kalabalık" dedi.

-"Hayat devam ediyor"-

Depremde az hasar gören Kazım Karabekir Caddesi'ndeki 6 katlı alışveriş merkezinin en üst katındaki sinema salonunda film gösterimi başladı.

İşletmeci Erkan Denizhan, depremden sonra ailesiyle Antalya'nın Alanya ilçesine yerleştiğini belirterek, artçı sarsıntıların azalmasıyla Van'a dönüş yaparak iş yerini açtığını bildirdi.

Kentte yaşayan herkesin sinema gibi sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Denizhan, "Bu ihtiyaca cevap vermek için 3 salondan oluşan sinemada film gösterimine başladık. Yeni açtığımız için ciddi bir yoğunluk yok ama ilgi giderek artacaktır. Salonlarımızda Berlin Kaplanı, Sümela'nın Şifresi, Alacakaranlık Şafak Vakti ve Entel Köy Efe Köye Karşı filmlerini gösterime aldık" dedi.

Sinemaya gelen İbrahim Tamer Felek, her şeye rağmen hayatın devam ettiğini söyledi.

Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Felek, "Bunlar belki devam edecek ve tekrarlanacaktır diye sosyal aktivitelerden ve sosyal hayattan uzaklaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun için 6 katlı bir binanın en üst katında sinemaya geldim. Sonuçta hayat devam ediyor" dedi.

Erciş ilçesinde sinema olmadığı için arkadaşlarıyla Van'a film izlemeye geldiğini belirten Mert Mustafa ise sinemanın yüksek katlı bir binada olmasından dolayı önce çekindiğini, daha sonra duruma alıştığını söyledi.

İlker Kaba da 17 Ağustos Marmara depremini memleketi Sakarya'da yaşadığını belirtti.

Kaba, bu tür durumlarda insanların sosyal bir aktivite aradığını kaydederek,

"Biz de binanın ve sinemanın açıldığını gördük ve geldik. Bir şekilde stres atmamız gerekiyor" dedi.

İlk depreme arkadaşlarıyla bovling oynarken yakalandığını ifade eden Barış Demir, aynı iş merkezinin beşinci katında 105 gün sonra tekrar hizmet vermeye başlayan salonda arkadaşlarıyla eğlenmeye geldiğini söyledi.

Depremde herkes gibi üzücü olaylar yaşadıklarını kaydeden Demir, "Hayat şartları bizi farklı illere gitmeye mecbur etti. Oralarda yaşamın zorluklarını gördük. Memleketimize dönmek zorunda kaldık. Çünkü biz Van'sız yapamayız" diye konuştu.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Sosyal ve Kültürel Hayat Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement