Van'daki Deprem - Son Dakika
Yerel

Van'daki Deprem

Sultangazi'de çocuklar, uzay roketi atık kumbarasına pet şişe toplayarak, elde edilecek geliri, Van'daki çocuklara gönderecek.

31.10.2011 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi'de çocuklar, uzay roketi atık kumbarasına pet şişe toplayarak, elde edilecek geliri, Van'daki çocuklara gönderecek.

Sultangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle belediye tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen 3 bin 257 çocuk, roket şeklinde hazırlanan geri dönüşüm kumbarasına pet şişe toplayarak, "En Çok Çocukla Tasarruf Rekoru" kırmaya çalışıyor.

Sultangazi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen rekor denemesinde, ilçedeki çocuklar, toplayacakları pet şişeleri bir ay boyunca 7 metre yüksekliğinde, 1.7 metre çapındaki uzay roketi şeklindeki atık kumbaraya atacaklar.

Bir ay sürecek kampanya sonucu ve atık kumbarada toplanan pet şişelerin geliri, Van'daki çocuklara gönderilecek.

Açıklamada, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Yavrularımız Van'daki akranları için dünya rekoru kırmak için bir araya geldi. 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde rekor denemesiyle hem çevre duyarlılığına dikkat çekmek istediler, hem de Van'daki çocukların yanında olduklarını göstermek istediler. Bu anlamlı projede bir araya gelen çocuklarımıza minnettarlığımı dile getirmek istiyorum."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'daki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement