Van Kalesi'nde Hıdırellez Şenliği - Son Dakika
Yerel

Van Kalesi'nde Hıdırellez Şenliği

Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdırellez, Van Kalesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

06.05.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdırellez, Van Kalesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akköprü Deresi kıyısına gelen vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktıktan sonra aileleriyle birlikte kutlamaların devam edeceği Van Kalesi'ne akın etti.

Pazar günü olması ve havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Van Kalesi yanında bulunan ve kutlamaların bu yılki merkezi olarak seçilen Van Evi'ne geldi.

Burada Van Devlet Tiyatrosu, bu yıl düzenlediği 11. Akdamar Gençlik ve Çocuk Tiyatroları Şenliği kapsamında okullardan katılan 150 öğrenciye uçurtma şenliği tertipledi. Çocuklar aileleriyle uçurtma uçururken, bir taraftan da Hıdırellez kutlamalarına katıldı.

Vali Yardımcısı Atay Uslu, kutlamaların İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyledi.

11. Akdamar Gençlik ve Çocuk Tiyatroları Şenliği kapsamında da uçurtma şenliğinin düzenlendiğini belirten Uslu, "Çocuklarımız bu şenlik boyunca tiyatro, palyaço, kukla ve farklı etkinliklerle buluştular. Çocukluklarını doyasıya yaşamaları için bugün onları buraya getirdik. Bugün gördüm ki çocuklarımızın yüzündeki tebessümleri artmış. Bizim hedefimiz de oydu zaten" dedi.

Günü fırsat bilerek hem piknik yapmak, hem de Hıdırellez etkinliklerini izlemek için alana gelen vatandaşlar ise etkinliklerden dolayı yetkililere teşekkür etti. Etkinlik, mahalli sanatçılar tarafından verilen konser, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve yemek yarışmasıyla sona erdi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van Kalesi'nde Hıdırellez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement