Vanlı İşadamı Depreme Rağmen Yatırıma Ara Vermedi - Son Dakika
Yerel

Vanlı İşadamı Depreme Rağmen Yatırıma Ara Vermedi

Vanlı İşadamı Depreme Rağmen Yatırıma Ara Vermedi

Van Valisi Münir Karaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde mart ayında üretime başlayacak ve tamamlandığı zaman 400 kişiye ekmek kapısı olacak mermer ve granit fabrikasında incelemelerde bulundu.23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen yıkıcı depremler Van'daki yatırımcının hızını kesmedi.1 yıl önce Van'ın en büyük inşaat firmalarından Gökçenay Group tarafından temeli atılan ve tamamlandığı zaman 400 kişiye iş ve AŞ kapısı olacak fabrikada çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

03.01.2012 12:40

Van Valisi Münir Karaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde mart ayında üretime başlayacak ve tamamlandığı zaman 400 kişiye ekmek kapısı olacak mermer ve granit fabrikasında incelemelerde bulundu.

23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen yıkıcı depremler Van'daki yatırımcının hızını kesmedi. 1 yıl önce Van'ın en büyük inşaat firmalarından Gökçenay Group tarafından temeli atılan ve tamamlandığı zaman 400 kişiye iş ve AŞ kapısı olacak fabrikada çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde 17 bin metrekare kapalı, toplam 48 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak fabrikada işleme makineleri de Van'a ulaştı. İtalya'dan getirilen makinelerin montaj ve test aşaması da 15 Ocak'ta buülkeden gelecek teknik elemanlar tarafından yapılacak. 10 milyon euroya mal olacak fabrikayı gezen Van Valisi Münir Karaloğlu, firma yetkilisi Bedrettin Gökçenay'dan bilgi aldı. Van'da meydana gelen yıkıcı depremlere karşın yatırımını durdurmayan Gökçenay firmasına teşekkür eden Vali Karaloğlu, "Deprem sonrası tesislerin faaliyette olması bizi mutlu ediyor. İlk süreçte şaşkınlık ve sorunlardan dolayı yatırımlar durma noktasına geldi. Vanlılar da zaten geçici olarak şehir dışında çıktılar. Ama hiç kimseyatırımdan vazgeçmiş değil. Sadece erteleme söz konusu olabilir. Ben Gökçenay ailesine, kendi topraklarına, kendi şehirlerine deprem olmasına karşın risk alarak yatırımlarını sürdürdükleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Depreme rağmen yatırıma ve istihdama katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Bedrettin Gökçenay da, mart ayında üretime geçecek fabrikada 400 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Fabrikada kullanılacak işleme makinelerini İtalya'dan gemi ile Mersin'e oradan da TIR'larla Van'a getirdiklerini kaydeden Gökçenay, "Üretime başladıktan sonra Van, Hakkari ve Siirt'te bulunan maden ocaklarında çıkarılan mermerleri buradaki fabrikada işledikten sonra Avrupa ülkelerine ihraç etmeyi düşünüyoruz" diyekonuştu.

Gökçenay, fabrikanın günlük bin metreküp mermer işleme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak işletmenin hem kent hem de bölge ekonomisine önemli katkı sunacağını ifade etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı İşadamı Depreme Rağmen Yatırıma Ara Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement