Yalova Model Ormanı Araştırma Projesi Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Yalova Model Ormanı Araştırma Projesi Çalıştayı

"Yalova Model Ormanı Araştırma Projesi Çalıştayı" yapıldı.

21.07.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yalova Model Ormanı Araştırma Projesi Çalıştayı" yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan çalıştaya, Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Bursa Bölge Orman Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Özdemir, Yalova Orman Müdürü Mustafa Güner, Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürü Nevzat Alğan ile kurum müdürleri katıldı.

Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, ormanların dünyadaki her ülke için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Yalova ormanlarının İstanbul ve Bursa'nın ortasında olmasından dolayı da 20 milyon insana hitap ettiğini belirten Coşkun, şöyle konuştu:

"Yalova ormanları neden önemli? Yalova nasıl ki nüfusu ile Türkiye'nin özetiyse ormanıyla da özeti durumdadır. Burada Akdeniz ve Karadeniz iklimi görüldüğü için bu bölgelerin ağaç yapısını barındırması yanında karasal iklim ağaç yapısını da barındırıyor. Yani Yalova ağaç çeşitliliği bakımından da Türkiye'nin özeti durumundadır. Tabi burası Türkiye'de ilk defa modern orman projesinin ilk uygulandığı yerdir. Bu proje 5 yıldır burada başarıyla yürütülüyor ancak Yalova'daki sivil toplum örgütleri ve kurumlarının ormanlara atılan çöpler ve çıkan yangınlar konusunda da bizlere daha çok yardım etmesini bekliyorum."

Güner de Yalova'nın yüzde 59'unun ormanla kaplı olduğunu aktardı.

Yalova'da yeşil ve mavinin birleşmesinden dolayı çok güzel bir yer olduğunu belirten Güner, ormanları korumak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Özdemir ise Yalova Model Ormanı Araştırma Projesi hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Model Ormanı Araştırma Projesi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement