Yıldız Sarayı'nda Sagalassos Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Yıldız Sarayı'nda Sagalassos Rüzgarı

Yıldız Sarayı\'nda Sagalassos Rüzgarı

İstanbul Yıldız Sarayı'nda gerçekleşen Piyano Resitali'nde Sagalassos antik kentinin tanıtımı yapıldı.

07.06.2012 16:43

İstanbul Yıldız Sarayı'nda gerçekleşen Piyano Resitali'nde Sagalassos antik kentinin tanıtımı yapıldı.

İdil Biret'in piyano resitalinin ardından Burdur Valisi Süleyman Tapsız, sanatçıya kabak kemane ve sipsi hediye etti. Ağlasun Sagalassos antik kenti Kazı Başkanı Prof.Dr.Marc Waelkens ise antik kentle ilgili bilgiler verdi. Vali Tapsız, davetlileri güller, göller ve gönüller diyarı Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos antik kentinde konuk etmekten büyük bir mutluluk duyacağını söyledi. Burdur'un coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel mirasıyla, dünya şehirleri arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu söyleyen Vali Süleyman Tapsız, "Teke Yöresi kültürünün merkezi ve bu kültürün de Anadolu'ya açılan kapısı durumunda olduğu için ayrı bir önem taşımaktadır. Burdur'da attığınız her adımda yerden tarih fışkırmaktadır. 25'ten fazla antik kent mevcuttur. Antik kentler, ülkelerin, şehirlerin geçmişe açılan kapılarıdır. Sagalassos antik kenti, bizleri Pisidia bölgesine, Roma'ya ve hatta İskender'e kadar götürür. Ülkemiz ve İlimiz sınırları içinde tarihe ait her ne varsa insanlığın ortak mirasıdır. Sagalassos'un 3 bin yıldır ayakta kalan bir şehir. Kent merkezine sadece 30 kilometre mesafede. 2010 yılı Ağustos ayında yapılan açılışı yapılan Antoninler Çeşmesinden, adeta suyla tarih çeşmeden akıtılmıştır" dedi.

Sagalassos'ta yapılan kazılarda Belçika Kazı Ekibi Başkanı Marc Wealkens, Ebru Torun, Jeoren Pompleme, Semih Ercan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğünün ve Sagalassos kazılarına destek veren Sagalassos dostlarının ortak başarısı olduğunun da altını çizen Vali Tapsız şunları söyledi:

"İlimize her türlü desteği veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 1990 yılından bu yana Sagalassos kazılarını yürüten Burdur Belediye Meclisi tarafından Fahri Hemşerilik beratı verilecek olan Belçika Katolik Leuven Üniversitesinden Marc Wealkens, Antoninler Çeşmesinin restorasyonunu finanse eden Aygaz, sanata dair söylenecek sözleri olan Epos7 Derneği Başkanı Zafer Kozanoğlu, Arkeoloji Müzelerini Sevenler Derneği, Yıldız Sarayı Vakfı, Şişli Belediyesi ve Sagalassos dostu İdil Biret'e şahsım ve Burdurlular adına teşekkür ediyorum." - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldız Sarayı'nda Sagalassos Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement