Yoğurdundan Sonra Çileğiyle de Ün Kazandı - Son Dakika
Yerel

Yoğurdundan Sonra Çileğiyle de Ün Kazandı

Yoğurdundan Sonra Çileğiyle de Ün Kazandı

Mersin'in Silifke ilçesi, türküye de konu olan yoğurdunun yanı sıra çilekte de adından söz ettiriyor Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Akarca: "Silifke çileği, dünyada tanınır hale geldi.

05.04.2014 11:16

HÜSEYİN HASKAN - Silifke ilçesi, türküye de konu olan yoğurdunun yanı sıra çileğiyle de ön plana çıkıyor.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, AA muhabirine, ilçenin, bereketli topraklarıyla birçok ürüne can verdiğini söyledi.

Ülke genelinde eriğin ilk Silifke'de yetiştiğini, portakal ve mandalina bahçeleriyle kentin adeta meyve deposu haline geldiğini anlatan Akarca, ilçenin artık çilek üretiminde de söz sahibi olduğunu kaydetti.

Çilek hasadına başlandığını, örtü altı ve açık alanda bu yıl 15 bin dönümde 60 bin ton ürün elde edilmesinin hedeflendiğini bildiren Akarca, yaklaşık 20 bin ton çileğin ihraç edilmesini beklediklerini söyledi.

Açık alanda hasat edilen ilk ürünü Rusya'ya ihraç ettiklerini belirten Akarca, şöyle konuştu:

"Silifke çileği, dünyada tanınır hale geldi. Yoğurdu ile tanınan Silifke artık çileğiyle de ün kazanmaya başladı. 2005 yılında ihracata başladığımızda Rusya ve Romanya'ya 4 bin ton çilek göndermiştik. Ününün yayılması, üretim kalitesinin artması ve yeni pazarlar bulmamızla bu rakam yıllık 20 bin tona kadar çıktı. Bu yıl da hedefimiz 20 bin tona ulaşmak. Başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Romanya, Litvanya, Polonya, Macaristan, Çin, İran ve Suudi Arabistan'a çilek ihraç ederek, ülkemize 300 milyon lira döviz girdisi sağlayacağız."

Akarca, Silifke çileğinin tanınması için kendilerinin de çaba sarf ettiğini vurgulayarak, ürünü tadan kişilerin de bunu, çevresindekilere anlatmasını istedi.

Ürün kalitesinin aynı çizgiyi koruması için üreticilerin de gayret gösterdiğine dikkati çeken Akarca, çileğin pazardaki payı ve tanınırlığının daha da artacağına inandığını dile getirdi.

Hasadı yapılan çileğin kalitesine göre, üreticiden kilogramı 2-3 liradan alındığını belirten Akarca, hasat sezonunun temmuz sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yoğurdundan Sonra Çileğiyle de Ün Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement