Yoksul Kadınlara Kredi Kartı - Son Dakika
Yerel

Yoksul Kadınlara Kredi Kartı

Yoksul Kadınlara Kredi Kartı

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Girişimcilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Dr.

07.03.2013 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Girişimcilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Dr. Günseli Akaydın'ı kahvaltıda ağırladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları anlattı. Atatürk'ün kadına ve eğitime çok önem verdiğini hatırlatan Başkan Akaydın, Türkiye'nin kadın hakları konusunda belirli noktalara gelmesinde Atatürk'ün büyük payı olduğunu söyledi. Dünya toplumlarında şiddet var oldukça kadın sorunlarının bitmesinin beklenemeyeceğini ifade eden Başkan Akaydın, Türkiye'de de bu sıkıntıların var olduğunu kaydetti.

Başarılı bir konumu varsa bunu en çok annesine borçlu olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, "Annem çok özel bir kadındı. Evinde gizli patrondu. Çocuklarına bunu belli etmezdi. Girişimci bir kadındı. Aile adına yapılan girişimlerde annemin rolü vardı. Onu bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.

Meslek hayatında cerrahiyi çok sevmesine rağmen yeterince vakit ayıramadığını dile getiren Başkan Mustafa Akaydın, daha çok sosyal konularla uğraştığını belirterek, "Rahmetli hocam Hüsnü Göksel, iyi bir cerrah, yazar ve filozoftu. 'Türk aydını her zaman toplumsal konulara sahip çıkmalı' derdi. Ben de onun yolundan gittim. Bu yüzden cerrahiyle yeterince uğraşamadım" diye konuştu. Başkan Mustafa Akaydın, hekimliğinin 20 yılını meme cerrahisine ayırdığını belirterek, dolayısıyla hastalarının büyük çoğunluğunun kadınlar olduğunu söyledi. Kadınların üzüntü ve ızdıraplarını bildiğini ifade eden Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nde ve rektörlüğü döneminde daha çok kadınlarla çalıştığını kaydetti. Başkan Akaydın, kadınlarla çalışmasının kendisine başarı sağladığını vurguladı.

YOKSUL KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Belediye olarak kadınlara yönelik birçok proje yaptıklarını ifade eden Başkan Akaydın, bu projelerden en çok "Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor" ve "Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor"u beğendiğini söyledi. Başkan Akaydın, çoğunluğunu ev hanımının oluşturduğu bu kadınların ikinci kitapları çıkarmasının yanı sıra üçüncü tiyatro oyunlarını sahnelemeye başladıklarını kaydetti. Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Özellikle eğitimsiz ve yoksul kadınlara yönelik projeleriniz olursa ortak olmaya hazırız. Belediye olarak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. İstanbul'da Bakırköy Belediyesi söz konusu projeyi yürütüyor. Yoksul kadınlara özel bir kredi kartı vermeyi planlıyoruz. Nakdi para yardımının onur kırıcı olduğunu düşünüyorum. Sadece kadına vereceğimiz kredi kartıyla belirli ürünleri satın alabilecek. Bunu sınırlamamızın nedeni ise kocalarının o kredi kartıyla sigara, alkol gibi ürünleri almasını engellemek. Bu proje üzerinde çalışıyoruz."

KADINLARIN SEZGİLERİ DAHA GÜÇLÜ

Başkan Mustafa Akaydın'ın eşi Dr. Günseli Akaydın ise uzun süre sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulunduğunu ifade ederek, son olarak Antalya Gönüllüleri Derneği'nin kurucu başkanı olarak hizmetler vermeye çalıştığını belirtti. Dernek olarak öğrencilere burs sağlamanın yanında Kibelya projesiyle 300 kadının harçlık elde etmesine katkı sunduklarını kaydeden Dr. Günseli Akaydın, bazı projelerde de belediyeye itici güç olduklarını söyledi.

Konuşmalarının ardından AGİDER yöneticileri, Akaydın çiftine plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yoksul Kadınlara Kredi Kartı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement