Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na Girecek Öğrencilere Moral Yemeği Verildi - Son Dakika
Yerel

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na Girecek Öğrencilere Moral Yemeği Verildi

Yükseköğretime Geçiş Sınavı\'na Girecek Öğrencilere Moral Yemeği Verildi

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencilere moral yemeği verdi.

07.03.2015 17:45

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere moral yemeği verdi.

Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşmasında böyle bir yemeği organize eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür eden Vali Güngör Azim Tuna, öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Tuna, öğrencilerin fazla heyecanlanmamasını istedi. Birkaç saatlik sınavla insanların geleceğinin belirlenmesinin zor olduğunu belirten Vali Tuna, Türkiye'deki eğitim düzeyinin yükseldiğini söyledi.

"Artık günümüzde herkes üniversite eğitimine istediği yerde okuma şansı buluyor" diyen Vali Tuna, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"İki tane, üç tane üniversite bitirenler var. İnsanlar, aldıkları bu eğitimlerle kendilerine büyük donanım ve vasıf kazandırıyorlar. Bizim zamanımıza nazaran kıyaslarsak günümüzde siz gençlere sunulan seçenekler çok fazla. Bu zamanda yabancı dil bilmek çok önemli. Bir tane veya iki tane yabancı dili çok iyi öğrenin. Dünyayı takip edebilme, kendinizi dışarıya karşı daha iyi anlatabilmek için yabancı dil bilmek önemli bir vasıf. Bizim zamanımıza göre bugünün gençliği olarak sizler biraz daha gayret göstermeniz gerekiyor."

Öğrencilerin sınavdan alacakları kötü bir sonuçla hayata küsmemeleri gerektiğini aktaran Vali Tuna, "Sizler daha iyisini her zaman yapacak kapasitede insanlarınız. Bizim için önemli olan bu ülke gençliğinin birbirine olan sevgisi ve saygısıdır. Bu ülkenin gençleri birbirini sevmelidir. Birlikte hayır işlerinde yarışmalıdır. Sosyal sorumluluk projelerinde, ortak gönüllü çalışmalarına katkıda bulunmalarıdır" dedi.

Öğrencilerden Türkiye'nin geleceği için çok çalışmalarını isteyen Vali tuna, sözlerinin sonunda, "Değerli öğrenciler, eninde sonunda çalıştığınızın karşılığını alacağınıza ben cani gönülden inanıyorum. Hedefinizdeki mesleklere inşallah kavuşursunuz. Sizler, hepiniz artık aklı başında birer yetişkinsiniz. Çok daha bilinçli kararlar verecek yaştasınız. Hedefinize ulaşmanız için bizim de üzerimize düşen bir şey olursa her zaman yardıma hazırız. Ben, başta ailelerinize, sizleri bu günlere getiren ve geleceğe hazırlayan eğitimci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, sizlere de haftaya gireceğiniz sınavınızda başarı temennisinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, "Bir hafta sonra yapılacak olan sınavda, heyecanınızın canlı kalmasını ama asla panik havası oluşturmamasını diliyorum. Bizler, bu ülkenin gençleriyle gurur ve onur duyuyoruz. Sizler bizim için değerlisiniz. Ben, bizlere büyük bir gurur yaşatacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Programa; Vali Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, her okulu temsil eden öğrenciler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na Girecek Öğrencilere Moral Yemeği Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement