Yükselen Yıldızlar Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Yükselen Yıldızlar Büyüledi

Yükselen Yıldızlar Büyüledi

Mersin’de bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde konser veren Mersin’in ‘Yükselen Yıldızları’ Hasan Gökçe Yorgun ve Veriko Tchumbridze muhteşem birer performans sergileyerek, sanatseverleri büyüledi.

04.06.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde konser veren Mersin'in 'Yükselen Yıldızları' Hasan Gökçe Yorgun ve Veriko Tchumbridze muhteşem birer performans sergileyerek, sanatseverleri büyüledi.

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen Prof. Nevit Kodallı 'Yükselen Yıldızlar Akşamı' konserinde, kentin yetiştirdiği genç keman virtüözleri Hasan Gökçe Yorgun ve Veriko Tchumbridze konser verdi. Latin Katolik Kilisesi'ni dolduran sanatseverlere keman repertuvarının en güzel eserleri seslendiren iki genç yıldızı dinlemeye Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanvekili Bedrettin Güneş ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da geldi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecede bir konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı, Soma'da yaşanan facia nedeniyle yüreğinin acıdığını belirterek, "O faciada kardeşlerimizi kaybettik ama bundan sonra orada gerekli tedbirler alınsın. Buna benzer şeyler diğerlerinin de başına gelmesin. Bu nedenle festivalimiz buruk başladı ama sizlerle mutlulukla devam ediyor. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz" dedi.

Gecede daha sonra Mersin'in yetiştirdiği genç kemancı Hasan Gökçe Yorgun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine hediye ettiği 1780 yapımı Antonio Gragnani kemanı ile sahne aldı. Yorgun'a piyanist Tamara Atshba eşlik etti. Öğrenimini halen Viyana'da sürürden Veriko Tchumbridze'ye ise konserde piyanist Gülru Ensari eşlik etti. Tchumbridze'in programında Beethoven, Ravel ve Camille Saint Saens'dan eserler yer aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yükselen Yıldızlar Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement