Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yatırım ve istihdam bakımından Avrupa'nın en büyüğü olan Türk tekstil sektörünün en zayıf yönünün AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarındaki yetersizlik olduğunu belirtti.
Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi'nin (BUTEKOM) hazırlamış olduğu, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından yürütülen 'Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş BUTEKOM' adlı proje kapsamında düzenlenen Teknik Tekstil Eğitimleri, Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) toplantı salonunda gerçekleşti. Eğitimin açılış konuşmasını yapan BUTEKOM Proje Sorumlusu Gökçe Özüş, projenin tanıtımının yanı sıra, proje amaçlarıyla BUTEKOM'un hedeflerinin bire bir örtüştüğünü ve projenin BUTEKOM'un faaliyetlerini kuvvetlendirici bir misyonu olduğunu vurguladı. Proje ana faaliyetlerine de değinen Gökçe Özüş, "Sektöre özel portal oluşturulması, sürdürülebilir üretim alt grubunun güçlendirilmesi, sektöre özel veri tabanı oluşturmaya yönelik portal yazılımı ve yönetimi için BUTEKOM havuzunda bulunan 230 kişilik uzman grubu sayısının 600'e ulaşması, BUTEKOM kurumsal üye firma sayısının 60'a ulaşması ve ar-ge proje önerileri veri tabanının oluşturulması hedeflenmektedir" dedi.
Türkiye'deki AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarının Avrupa'ya kıyasla yok denecek kadar az olduğuna dikkati çeken Ulcay, "Oysa Türk tekstilinin dünya pazarlarındaki yerini koruması ve güçlenmesinin yolu teknik tekstilden geçiyor. Teknik tekstilde kaydedeceğimiz mesafe ürünlerimizin değerini, dolayısıyla ihracatımızı artıracak. Bu yüzden gerek ilgili kurumlar, gerekse şirketler AR-GE ve ÜR-GE'yi öncelikli gündem maddeleri konumuna getirmeli" dedi.
Açılıştan sonra 'Teknik Tekstillerdeki Gelişimler' ile ilgili sunumunu yapan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Avrupa'da, yatırım ve istihdam bakımından, en büyük tekstil sektörü Türkiye'de olmasına rağmen, Türkiye'de sektörün en önemli zayıf noktası, AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarının Avrupa'ya kıyasla yok denecek kadar az olmasıdır. Türk tekstilinin dünya pazarlarındaki yerini koruması ve güçlenmesinin yolu teknik tekstilden geçiyor" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın ardından, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Levent Önal, İnşaat Tekstilleri hakkında bilgi verirken, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yüksel İkiz ise Spor Tekstilleri hakkında sunumunu yaptı. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Yusuf Ulcay: 'Tekstilin Kurtuluşu Ar-Ge ve Ür-Ge'de' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?