26. Emıtt Fuarı Kapılarını Açtı... Fethiye Belediye Başkanı Karaca: "Bölgemizin Her Noktasını Turizme Hazır Hâle Getirdik" - Son Dakika
Güncel

26. Emıtt Fuarı Kapılarını Açtı... Fethiye Belediye Başkanı Karaca: "Bölgemizin Her Noktasını Turizme Hazır Hâle Getirdik"

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bugün kapılarını açan 26’ncı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT'te açtıkları stantta, "Bölgemizin her noktasını turizme hazır hâle getirdik” dedi.

12.04.2023 19:50  Güncelleme: 19:56

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bugün kapılarını açan 26'ncı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT'te açtıkları stantta, "Bölgemizin her noktasını turizme hazır hale getirdik" dedi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT, bugün İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. 4 gün sürecek olan fuarda Fethiye Belediyesi de stant kurdu.

Burada fuara ve çalışmalarına ilişkin ANKA Haber Ajansı'na değerlendirme yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından fuarın ertelendiğini hatırlatarak "Gecikmeli de olsa bugün katılımın iyi olduğunu görüyorum" dedi. Karaca, şöyle konuştu:

"2023 YILI ÇOK İYİ GEÇECEK: Stantlara baktığımız zaman, özellikle Fethiye standına da bakıyoruz. Yanda Bodrum, Kaş var. Birçok stantta beklediğimizden çok daha fazla bir ilgiyi görüyorum. Çünkü sezon açıldı bulunduğumuz bölgelerde. Mesela Fethiye'de 17 Mart itibarıyla sezon açıldı ve ilk uçuşlar başladı. O günden bugüne de birçok otele turist girişi başladı. Şu an itibarıyla da bazı otellerde yüzde 50- 60 doluluk oranları mevcut. Bu dönem, 2023 yılı çok iyi geçecek. Bizim aldığımız veriler bu. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, acente sahipleriyle de yaptığımız görüşmeler neticesinde tahminlerimiz 2023 yılının, 2022 yılının yüzde 60-70, hatta yüzde 80 daha fazlası olacağı yönünde. Bizler Fethiye'de zaten turizmin var olabilmesi için olağanüstü bir çalışma içine girdik büyükşehir belediyemizle.

BÖLGEMİZİN HER NOKTASINI TURİZME HAZIR HALE GETİRDİK: Bölgemizdeki bütün altyapıları tamamladık. Yüzde 95- 96'lık üstyapı dilimini de tamamlayarak bölgemizin her noktasını turizme hazır hale getirdik. Fethiye farklı destinasyonları barındıran tarihiyle, turizmiyle, doğasıyla çok özel yerlerden bir tanesi. Dünyanın birçok yerinden de turisti Fethiye'de ağırlıyoruz. Geçen yıl bir milyon 281 bin İngiliz turisti Dalaman Havalimanı'na geldi ve bölgemizde ağırladık. Akabinde Ruslar geliyor, Almanlar geliyor ama sadece bu üç ülke değil, dünyanın her kesiminden farklı sayıda turistler Fethiye'ye geliyor. Her bütçeden insanın rahatlıkla konaklayabileceği ve tatilini yapabileceği bir bölge Fethiye. Çok farklı destinasyonlarda çok farklı aktiviteleri yapabileceği çok özel bir yer.

FETHİYE'NİN EN GÜZEL TURİZM DESTİNASYONLARINI TANITIYORUZ: İlk etapta deprem olduğu zaman rezervasyonlar, azalış değil, durma noktasına gelmişti. Yükseliş yoktu ama şu an itibarıyla her şey çok iyi gidiyor. Zaten önceden paket turlar satılmıştı. Biz bu yıl bir problem Fethiye'de beklemiyoruz. Türkiye'nin, bana göre dünyanın en iyi uçuş pistleri Fethiye'de açıldı. Teleferiğimizi açtık. O bölgede 480 binin üzerinde uçuş pistlerinde misafirlerimizi ağırladık. 167 bin de uçuş gerçekleşti. Onları burada tanıtıyoruz. Fethiye'nin en güzel turizm destinasyonlarını burada tanıtıyoruz. Aynı zamanda da bizim bölgemizde üretilen yöresel ürünlerle ilgili bu bölgede çalışmalarımız var. Fethiye'mizdeki bütün STK'larla birlikte, bizim kendi paydaşlarımızla birlikte burada siyasi ayrım gözetmeden hepimiz stantta yerimizi aldık ve Fethiye'mizi tanıtıyoruz. Bugünden itibaren, yarın özellikle çok yoğun olur bu bölge. İlk 3 gün çok yoğun oluyor. 4'üncü gün bu bölgede fazla talep olmuyor ama ilk 3 gün çok kalabalık olacak diye düşünüyorum."

Standı ziyaret edenler ayrıca, Ölüdeniz üzerinde yamaç paraşütüyle simülasyon olarak sanal gözlükle yolculuk yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Birinci Video: Stant ve belediye başkanının açıklaması

İkinci Video: Fethiye Belediyesi tanıtım görüntüsü

26. Emıtt Fuarı Kapılarını Açtı... Fethiye Belediye Başkanı Karaca: "Bölgemizin Her Noktasını Turizme Hazır Hâle Getirdik"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 26. Emıtt Fuarı Kapılarını Açtı... Fethiye Belediye Başkanı Karaca: 'Bölgemizin Her Noktasını Turizme Hazır Hâle Getirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement